Eesti korvpallikoondise abitreeneriteks saavad Rannula ja Reinbok

Postimees Sport
Copy
Heiko Rannulal on rahuloluks põhjust
Heiko Rannulal on rahuloluks põhjust Foto: Tairo Lutter

Eesti Korvpalliliit teatas täna, et Eesti meeste korvpallikoondise abitreeneriteks saavad BC Kalev/Cramo abitreener Indrek Reinbok ja Pärnu Sadama peatreener Heiko Rannula.

Ühtlasi kinnitas alaliit ära ka noortekoondise treenerite meeskonnad.

Kõige vanemate ehk noormeeste U20 vanuseklassi koondist hakkab juhendama BC Kalev/Cramo abitreener Indrek Reinbok, kellest saab ühtlasi ka meeste A-koondises soomlase Jukka Toijala abitreener. Abitreenerina asub Reinboki kõrvale Martin Rausberg ja mänedžerina Kaarel Loigu.

Eesti U20 saavutas sel suvel B-divisjoni EM-il 10. koha ning jätkab B-divisjonis. Järgmine B-divisjoni EM-finaalturniir peetakse 10.-19. juulil 2020 Gruusias Tbilisis.

U18 koondise peatreeneriks saab Pärnu Sadama juhendaja Heiko Rannula, kes samuti võtab abitreenerina koha sisse ka meeste A-koondise juures. U18 koondise abitreeneriks saab Audentese Spordigümnaasiumi poiste osakonna treener Howard Frier ja mänedžeritööd hakkab tegema Silver Jurno.

Eesti U18 koondis sai tänavu suvel B-divisjoni EM-il 5. kohale ning palju ei jäänud puudu A-divisjoni tõusust. Järgmine B-divisjoni EM peetakse 24. juuli - 2. august 2020 Rumeenias Oradeas.

U16 koondise juhendajaks saab TalTechi meistriliigaklubi abitreener Kris Killing, abitreeneriks teenekas Märt Kermon ja mänedžeriks Kaarel Trauman.

Eesti U16 koondis pallis sel suvel A-divisjonis, kus pidi aga 16 tiimi hulgas kahjuks leppima eelviimase positsiooniga. Uuel aastal tuleb seega taas üritada B-divisjonist välja murda ning see võimalus saab olema 13.-22. august 2020 Bulgaarias Sofias.

U14 koondise peatreeneriameti võtab enda kanda Martin Rausberg, keda abitreeneritena toetaks Rauno Pehka ja Märt Raam.

U14 koondistele EM-finaalturniire ei korraldata ning see vanuseklass piirdub Balti matšiga. Tänavu suvel Paides peetud Balti matšil kaotas meie U14 esindus avamängus küll 65:90 Lätile, kuid alistas 72:70 Leedu eakaaslased.

«Positiivne oli see, et juhatus otsustas need treenerid koondiste etteotsa määrata ühehäälselt. Kuna koondises ootab ees 3-aastane töö, siis see kindlasti tõstab nende treenerite motivatsiooni. Noortekoondiste treeneritel on hea võimalus oma nägemust kujundada ning teha seejuures koostööd rahvuskoondise peatreeneri ja Audentese treeneritega,» kommenteeris Eesti Korvpalliliidu president Jaak Salumets

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles