Tanel Sokk: vajasin keskkonna vahetust

Postimees Sport
Copy
Pärast pooleteise aastast pausi tõmbab Tanel Sokk (nr 4, valges) selga taas Tartu Ülikooli võistlusvormi
Pärast pooleteise aastast pausi tõmbab Tanel Sokk (nr 4, valges) selga taas Tartu Ülikooli võistlusvormi Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kogenud mängujuht Tanel Sokk alustas hooaega Tallinna Kalev/TLÜ meeskonnas, aga andis eelmisel nädalal klubi juhtidele teada, et soovib korraks korvpallipistiku seinast tõmmata ja enda jaoks parem lahendus leida. Vahepeal jõudis Sokk teha kaasa ka ühes Tiit Soku juhitud esiliiga meeskonna mängus ja viia saatuse irooniana oma meeskond Tartus võiduni Tartu Ülikool/Kuremaa üle.

Mängija enda hinnangul oli vaja keskkonna muutust. «Selle hooaja algus ei ole minu jaoks kõige lihtsamalt sujunud ja tundsin, et vajan järele mõtlemiseks ja parima lahenduse leidmiseks pausi. Viimasel ajal on mingi haigus ka seganud, aga on see põhjus või tagajärg, kes seda teab. Tartlased haarasid kohe võimalusest kinni ja tegid minu jaoks paindliku pakkumise. Ma olen Priidu käe all ka varem Tartu eest mänginud ja loodetavasti ei ole ta oma liikumisi pooleteise hooajaga liiga palju muutnud,» sõnas Sokk.

Tartu Ülikooli meeskonna peatreener Priit Vene on täiendusega mõistagi rahul. «Taneliga olid kõnelused ka suvel, aga toona jäi kaup katki. Senine hooaeg on aga näidanud, et mängu juhtimise kohal on meil kõige suurem puudus. Nüüd, kus asjaolud selliseks kujunesid, ei tahtnud me võimalust käest lasta. Taneli puhul on teada tema kvaliteet. Loodetavasti suudab ta väljakul meie mängijate rollid paika loksutada ja nii endasse kui teistesse mängulusti ja kindluse tagasi tuua,» ütles Vene.

Tanel Sokk on senise Eesti-Läti liiga hooaja jooksul Tallinna Kalev/TLÜ eest kaasa teinud viies mängus ja saanud neis keskmiselt 29 minutit mänguaega, visanud 14,4 punkti ja andnud 4,4 korvisöötu. Mulluse hooaja mängis Sokk Tallinna Kalev/Cramos ja enne seda neli hooaega Tartus.

Esimese mängu Tartu särgis teeb Sokk arvatavalt juba sel pühapäeval, 17. novembril kui Tartu Ülikool võtab kodus vastu AVIS UTILITAS Rapla meeskonna. Kohtumine algab Tartu Ülikooli spordihoones kell 17.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles