Ametlik: Ogier, Evans ja Rovanperä liitusid Toyota WRC-meeskonnaga

Copy
Elfyn Evans (vasakult), Sebastien Ogier, Tommi Mäkinen ja Kalle Rovanperä.
Elfyn Evans (vasakult), Sebastien Ogier, Tommi Mäkinen ja Kalle Rovanperä. Foto: Toyota GAZOO Racing

Kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier otsustas möödunud hooaja järel Citroënist lahkuda. Täna selgus, et Ogier sõidab järgmisel hooajal Toyotas. Lisaks prantslasele liituvad Toyotaga ka waleslane Elfyn Evans ja soomlane Kalle Rovanperä.

Citroën ei suutnud Ogier’le anda autot, millega prantslane oleks suutnud Ott Tänakuga maailmameistritiitli nimel heidelda. Ogier jäi seitsme aasta jooksul esimest korda meistritiitlist ilma. Toyota on aga näidanud suurepärast kiirust: mullu saavutati meeskondlik ja tänavu sõitjate trofee. Tänak otsustas kahe hooaja järel meeskonnast lahkuda ja sõlmis kaheaastase lepingu Hyundaiga. Toyota asendas valitseva maailmameistri kuuekordse tšempioniga.

«Olen väga põnevil. See on minu jaoks uus väljakutse ja ootan seda väga,» kommenteeris Ogier uue meeskonnaga liitumist Toyota pressiteate vahendusel. «Arutasime seda juba 2016. aasta lõpus ja kuigi me ei suutnud seda sel ajal teoks teha, olen äärmiselt õnnelik, et hakkan nüüd koostööd tegema sellise ikoonilise autotootjaga nagu Toyota. Lisaks on Tommi Mäkinen minu lapsepõlveiidol.»

Ogier siht Toyotas on selge. «Proovime saavutada edu ja tulla maailmameistriks. Meil on huvitav koosseis: tean Elfynit väga hästi, sest olen temaga varem koos töötanud ja olen kindel, et ka tema toob meeskonda palju juurde; Kalle on end juba paljudel rallidel tõestanud, tal on annet ja olen kindel, et ta areneb väga kiiresti. Me oleme meeskonnas uued, seega on keeruline autot tundma õppida, aga anname endast parima, et oleksime võimalikult kiired,» lausus Ogier.

Toyota tiimijuht Tommi Mäkinen: «Olen rahul järgmise hooaja koosseisuga. Usun, et see tagab meie meeskonnas suurepärase tasakaalu ning suudame järgmisel aastal ja tulevikus saavutada rohkem meistritiitleid. Teame, kui tugev on Sebastien, me ootame kõik koostööd tema ja Julieniga (Ogier’ kaardilugeja Julien Ingrassiaga – toim).

See, et suudame enda juurde meelitada sellise sõitja, ütleb palju selle kohta, mida selle meeskonnaga lühikese aja jooksul saavutanud oleme. Elfyn on sõitja, keda olen juba mõnda aega jälginud. Oleme näinud, et tal on kiirus ja ta suudab võita peaaegu igal teekattel, aga ta võib ka vajadusel olla tark sõitja ja koguda punkte. Ma olen tundnud Kallet juba tema lapsepõlvest ja alati on olnud selge, et temas on midagi erilist. Tal on veel palju õppida, kuid usun, et ta on selleks sammuks valmis.»

Toyotas kihutanud Ott Tänak – Martin Järveoja, Jari-Matti Latvala – Miika Anttila, Kris Meeke – Sebastian Marshall on asendatud uute meestega. «Aitäh Otile ja Martinile, Jari-Mattile ja Miikkale ning Krisile ja Sebile kõige eest, mis nad on meie meeskonna heaks teinud. Soovin neile edaspidiseks kõike head,» lausus Mäkinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles