Norra suusatäht ei saa tervislikel põhjustel MK-sarja avaetapil startida (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ingvild Flugstad Östberg paremal ja Therese Johaug vasakul
Ingvild Flugstad Östberg paremal ja Therese Johaug vasakul Foto: JOEL MARKLUND/www.imago-images.de

Läinud hooaja suusatamise MK-sarja üldvõitja Ingvild Flugstad Östberg ei saa osaleda hooaja avaetapi Rukal, kuna ta tervislikud näitajad ei vasta nõuetele. 

Lisaks MK-sarja üldvõidule, triumfeeris 29-aastane Östberg eelmisel hooajal ka Tour de skil, kus ta võitis koguni viis etappi. Norralast vaevab põhiliselt ületreenitus, mis on ka tervislikud näitajad paigast viinud. 

«Olen jõudnud olukorda, kus ma ei saa suusatada, mis on väga kahetsusväärne. Otsustasin oma mahtusid tõsta, kuid sellega kaasneb alati risk ülekoormuseks. Ettevalmistus hooajaks möödus edukalt ja probleemideta, aga nüüd on seis hoopis teine,» rääkis norralanna.

Murdmaasuusatamise hooaeg algab juba 29. novembril, kui Rukas sõidetakse minituur. Nädalavahetus algab sprindidistantsidega, millele järgnevad 10 ja 15 kilomeetri klassikasõidus. Viimasel võistluspäeval selgitatakse tuuri võitjad 10 ja 15 km vabatehnika jälitussõitude käigus. 

«Üldiselt olen äärmiselt positiivne, kuid nüüd teades, et ma ei saa startida, läheb meel kurvaks. Püüan võimalikult kiiresti oma tervise korda saada, kuid pean nentima fakti, et võistlushooaega alustatakse minuta,» ütles nukker Östberg. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles