Kättemaksuhimuline Joshua: ma olen tšempion, mitte si*akott

Postimees Sport
Copy
Anthony Joshua.
Anthony Joshua. Foto: ANDREW COULDRIDGE/Action Images via Reuters

Poksija Anthony Joshua, kes teenis juuni alguses karjääri esimese kaotuse, andis Briti meedia vahendusel märku, et kohtumine Andy Ruiz Jr.-ga saab olema tuline ning lubas, et tõuseb tagasi hiilgeaegade tasemele. 

30-aastane britt, kelle keskmisele sõrmele on tätoveeritud lõvi, kaotas 1. juunil mehhiklasele Andy Ruiz Jr.-le. Šokeerivat lõpptulemust hakati koheselt pidama poksiloo üheks suurimaks üllatuseks ning märkimisväärseks tähiseks.

Raudrusikate «armulugu» ei saanud tolle suveõhtuga siiski läbi, sest kohe pärast matši hakati organiseerima korduskohtumist. Juuli keskpaiguks oli selge, et Joshua ja Ruizi madin leiab teist korda aset 7. detsembril Saudi Araabias.

2012. aastal Londoni olümpiamängudelt kuldmedali võitnud ning sportlastee jooksul 23 vastasseisu pidanud Anthony Joshua on eesootava proovikivi eel ilmsegelt motiveeritud ja kinnitab, et tema ainus eesmärk on võit. «Me pole ettevalmistuste käigus teinud mitte ühtegi muudatust, see hõlmab ka mentaalset poolt. Olen endiselt tšempion.»

«Elasin üle küll valusa kaotuse, kuid see ei muutnud mind s*takotiks ning võimetuks. Suudan endiselt poksida, selles pole küsimustki, nüüd pean vaid võitma,» sõnas enesekindlusest pakatav atleet.

Teatavasti on Ruizi Jr. näol tegemist suure massiga vastasega, kes toetub kiiruse asemel tugevatele löökidele. Ka selles osas on Joshua teinud vastavad korrektuurid ning teab, mida taaskohtumises teisiti teha. «Raskekaalus on mass üsna tähtis asi, kuid sellest ei tohiks teha suurt numbrit. Minu fookus on suunatud sparringutele ja tehnikale. Võid kaaluda ükskõik kui palju, aga oskuste puudumisel pole sellest mingit kasu,» lisas ta.

«Vajasin vaid 16 vastast, et tõusta maailmameistriks. Olen sündinud poksija ning peagi seisan seal, kus alati - tipus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles