Rootsi laskesuusataja vigastas jahil käies silma

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Björn Ferry
Björn Ferry Foto: Nordic Focus

Viimase aasta jooksul on Eesti sportlastega juhtunud mitmeid absurdseid spordiväliseid vigastusi, näiteks vigastas saalihokikoondise ründaja Henrik Talme mullu päev enne finaalturniiri algust sokipakki avades silma, jalgrattur Kalle Kriit komistas toidukotte kandes trepil nii õnnetult, et murdis põlvekedra ja kaugushüppaja Ksenija Baltale kukkus talvel kodus köögikapp pähe. Üsna jaburalt sai aga pühade ajal vigastada Rootsi laskesuusataja Björn Ferry.

33-aastane olümpiavõitja käis tedrejahil ning jaht lõppes veriselt, aga mitte tedre, vaid Ferry jaoks, kirjutab Aftonbladet.

Ferry veetis kaks päeva Rootsis Storumani lähedal metsades tedrejahil. Ferry kirjeldas, kuidas ta istus puu otsas, märkas paarisaja meetri kaugusel tetre, sihtis ja lasi. Tulemuseks oli aga hoopiski laskesuusataja verine kulm.

«Mul oli silm sihikule liiga lähedal,» selgitas Ferry. «Lasin linnust mööda, aga sellest hoolimata voolas verd, sest sihik lõi mul kulmu lõhki.»

Ferry nentis, et pidi lõpuks saagita koju minema. «Nägin kümne minuti pärast uuesti tetre, taas paarisaja meetri kaugusel. Sihtisin, aga lasin jälle mööda. See oli topeltpiinlik, et lasin mööda ja pidin koju minema verise näoga,» tunnistas ta. «Aga esimesel päeval sain ma ühe faasani.»

Õnneks pole aga vigastus nii hull, et mõjutaks Ferry võistlemist.

Laskesuusatajatel on praegu jõulupaus, kuid homme osaleb Ferry koos koondisekaaslase Helena Ekholmis Saksamaal Schalkes show-võistlusel, MK-sari jätkub 4. jaanuaril Oberhofis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles