Kuku raadio eetris olevas auto- ja mootorispordi saates «Piloot» rääkis saatejuht Margus Kiiver Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aavaga Citroeni lahkumisest WRC-sarjast.

«Info hakkas liikuma mitu kuud varem, et Citroen võib autoralli MM-sarjast lahkuda. Lootsin väga, et see ei vasta tõele, aga nüüd tuli info, et nad tõesti lahkuvad. Kolme tootjaga sari ei ole rallimaailmale kasulik,» lausus Aava.

«Citoreni lahkumise põhjuseid on hästi palju. Autot pole viimaste aastatega nii jooksma saadud kui seda tahetud on. Enne lõppenud hooaega arvati, et ükskõik kui hea see auto ka pole, tulemuste tegemiseks on vaja tippsõitjat. See aasta näitas, et auto sooritusest jäi ikkagi puudu. Sealt hakkas lumepall veerema,» arutles Aava. 

«Kindlasti kõik otsused mis WRC sarjas tehakse mõjutavad Rally Estoniat. Enne kui sõitjad WRC-sarjas paigas pole, on väga raske kommenteerida, millised sõitjad võiksid järgmisel aastal Rally Estonial stardis olla. Teeme endiselt tööd, et iga tehasemeeskond tooks siia sõitma vähemalt ühe WRC auto ning võimalikult hea sõitja,» kinnitas Aava. 

Kuula pikemalt, mida arvas Aava praegusest WRC-sarja olukorrast ning Rally Estonia seosest Citroeni lahkumisega: 

Kommentaarid
Copy