Štelmahers: lauavõitlus otsustas. Astana treener: me ei mänginud enda moodi

Ville Arike
, reporter
Copy
BC Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers.
BC Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers. Foto: Tairo Lutter

Mis otsustas mängu saatuse? «Lauavõitlus,» vastas BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Roberts Štelmahers pärast Nur-Sultani Astana üle saadud 84:76 võitu pressikonverentsil.

Kalev kaotas lauavõitluse 43:44 ja mõnigi kõrvaltvaataja ei pruugi seetõttu vastuse sisust õieti aru saada. Ent Kalev oli näiteks mõne nädala eest Saraatovis sealse Avtodoriga peetud mängus jäänud lauas alla 25 palliga... Ses elemendis oldi nõrgemad ka läinud kolmapäeval Eesti-Läti liiga kaotusmängus Ogrega.

«Olen väga õnnelik, et suutsime Ühisliiga kolmemängulisest kaotusteseeriast edukalt välja tulla. Rõhutasime mängu eel, et olulised on kaitsetöö ja lauavõitlus. Kaitse toimiski suurema osa ajast. Lisaks jääb plusspoolele ainult seitse pallikaotust,» loetles Štelmahers.

Ta lisas, et soovib näha veelgi paremat mängurütmi kontrollimist, sest eduka kolmanda veerandaja järel, mil Kalev juhtis 18 punktiga, lasti vastane ohtlikku kaugusse.

Astana peatreeneril Emil Rajkovicil ei jäänud üle muud, kui Kalevit õnnitleda. «Vastane mängis teisel poolajal, eriti kolmandal veerandajal, paremini ja seetõttu võitis. Vahe kärises liiga suureks ja selle tagasitegemiseks ei jätkunud enam jõudu. Tegime täna kaitses mitu fataalset viga. Lisaks kiirustasime mitmel korral visetel, me ei mänginud endale omast korvpalli,» võttis Rajkovic mängu kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles