17-aastane eestlanna püstitas maailmarekordi

Postimees Sport
Copy
Keskel Meeri-Marita Paas.
Keskel Meeri-Marita Paas. Foto: Eesti Vibuliit

Rahvusvahelisel vibuturniiril Luksemburgis saavutas 17-aastane Meeri-Marita Paas kõrgetasemelises konkurentsis viienda koha. Duellvoorudes püstitas eestlanna uue kadettide maailmarekordi. 

Lukemburgis novembri lõpul toimunud vibuturniiril osales 59 naist. Viienda koha teeninud Meeri-Marita Paas võitis 1/16 duelli kadettide maailmarekordiga, 149 punktiga, mis on ainult punkt vähem maksimaalsest tulemusest. Eelmine rekord, milleks oli 148 punkti, püsis 2018. aasta veebruarist itaallanna Elisa Roneri nimel.

Treener Maarika Jäätma kommentaar: «Jäin oma kasvandike võistlemisega väga rahule. Eelvoorudes lasti tugevad tulemused, mis tõstis nad kvalifikatsioonitabeli etteotsa. Ka duellides näidati häid tulemusi. Erilises hoos oli Meeri-Marita, kes lasi duellides uue kadettide maailmarekordi. Kuna tegemist oli täiskasvanute võistlusega ja minu laskjad kuuluvad kõik alles noorte klassidesse, on heameel veelgi suurem, et suudame lasta maailma tippudega võrdselt.»

Robin Jäätma saavutas Eesti juunioride rekordiga, 592 punkti, 17. koha ja seda 129 mehe konkurentsis. Lisell Jäätmale kuulus naiste hulgas samuti 17. koht. Sportvibu naiste klassis saavutas Maris Tetsmann 17. ja Reena Pärnat 35. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles