Mercedes soovib Brasiilias tehtud vigu Abu Dhabis parandada ja hooaja võimsalt lõpetada

Postimees Sport
Copy
Mercedese tiimipealik Toto Wolff.
Mercedese tiimipealik Toto Wolff. Foto: HZ/PIXATHLON/SIPA/HZ/PIXATHLON/SIPA

Vormelimaailma viimaste aastate valitsejal Mercedesel läks viimane MM-etapp Brasiilias täielikult vett vedama, sest Lewis Hamiltoni seitsmes koht jäi tiimi parimaks.

Mercedese tiimipealik Toto Wolff nimetas Brasiilia GPd kergelt öeldes ebaõnnestumiseks. Olgugi, et Valtteri Bottas katkestas võistluse sootuks, siis Lewis Hamilton heitles kuni viimaste ringideni poodiumi eest, millest tal tuli suu puhtaks pühkida. 

Britt põrkas kokku oma esimest poodiumikohta jahtinud Alexander Alboniga ning teenis viiesekundilise karistuse. Sellega langes kolmandana lõpetanud Hamilton hoobilt seitsmendaks. 

«Meil ei olnud kõige kiireim auto Brasiilias, kuid lisasime omalt poolt ka mitmeid vigu, mis kehva tulemuse tõidki,» ütles Wolff. «Vaatasime üle, mida valesti tegime ning proovime neid edaspidi vältida.»

Mercedes kindlustas meeskondliku MM-tiitli juba Jaapanis, neli etappi enne hooaja lõppu ning Hamiltonile kuulus sõitjate trofee juba USA GPl. Kuna Mercedese ootused on alati väga kõrgele paigutatud, siis tuleb Abu Dhabis väga hea sõit teha. 

«Põrumine Brasiilias annab meile indu juurde, et edukalt läbida Abu Dhabi GP,» rääkis Wolff. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles