Norra ime Erling Haaland jätkas vapustavat väravaseeriat

Toimetas Ville Arike
Copy
Erling Braut Haaland tähistab Genki üle saadud võitu.
Erling Braut Haaland tähistab Genki üle saadud võitu. Foto: Laurie Dieffembacq/ZUMAPRESS.com

19-aastane norralane Erling Braut Haaland lööb jalgpallisõpru üha uuesti ja uuesti pahviks. Eile sai temast esimene juuniorieas mängija, kes skoorinud Meistrite liigas viies mängus järjest.

Ta sekkus Salzburgi mängus Genkiga vahetusest ning esmalt andis Hee-Chan Hwangile väravasöödu ja seejärel vormistas 87. minutil lõppseisuks 4:1. Ta on viie mänguga löönud nüüd kaheksa väravat.

Veel põnevaid fakte Haalandi kohta:

Peale Haalandi on karjääri viies esimeses Meistrite liiga mängus suutnud skoorida veel vaid Alessandro del Piero ja Diego Costa.

Kui Haaland sahistab viimases mängus ka Liverpooli võrku, kordab ta Cristiano Ronaldo rekordit – too on skoorinud kõigis alagrupimängudes.

Twitteris räägitakse pärast eilset õhtut kõige enam sellest, et Haaland on Meistrite liigas löönud viie mänguga sama palju väravaid kui Eden Hazard 49ga.

Austria liigas on Haaland löönud 19 mänguga 27 väravat ja jääb vaid üle arvata, milline suurklubi suvel tema eest peetava ralli võidab.

Haaland tunnistas hiljuti kodumaa ajalehele Dagbladet, et magab viie palli seltsis: «Vaatan neid iga päev, nii on kõige parem väravaid lüüa. Pallid on mu sõbrannad.»

Kui Salzburg alistab alagrupiturniiri viimases voorus Liverpooli (v.a tulemustega 5:4, 6:5 jne), pääsetakse igal juhul edasi. Salzburgi rahvas nimetab seda kohtumist juba finaaliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles