Kinnitatud: Tšiili ralli jääb rahutuste tõttu järgmisel hooajal ära!

Postimees Sport
Copy
Eesti ralliduo Ott Tänak ja Martin Järveoja Tšiili rallil.
Eesti ralliduo Ott Tänak ja Martin Järveoja Tšiili rallil. Foto: Andre Lavadinho/imago images / PanoramiC

Tuleval hooajal ralli MM-sarja kalendrisse kuuluma pidanud Tšiili etapp jääb eeldatavate rahutuste tõttu ära. 

Rallikorraldajad on FIAle ehk Rahvusvahelisele Autoliidule teada andnud, et nad jätavad tuleva aasta MM-etapi ära. «Õnneks FIA mõistis meie otsust ja lasi nii lühikese etteteatamisega ralli ära jätta,» rääkis esindaja Filipe Horta. 

Suurimaks põhjuseks on, et ralliga samal ajal toimub ka üleriigiline rahvahääletus, mis toob tänavatele väga palju protestijaid. «Õhkkond pole piisavalt turvaline, et MM-etapi korraldada,» selgitas Horta. 

Lisaks sellele oli probleem ka eelarve kokkusaamisel. Rallikorraldajad palusid riigilt 1,3 miljonit eurot, kuid sealsel valitsusel on probleemsemaid kohti, kuhu selline summa paigutada. 

Tšiili ralli jõudis kuuluda MM-sarja ainult ühe hooaja ja tänavu võidutses Ott Tänak ja Martin Järveoja. Maailmameistrid edestasid tihedas konkurentsis endisi maailmameistreid Sebastien Ogieri ning Sebastien Loebi. Tuleval hooajal pidid Tšiilis osalema lisaks WRC ja WRC2 sõitjatele ka JWRC rallimehed.

MM-kalendrisse tekib nüüd vaba koht ühele rallile ning kuulduste kohaselt võib Kataloonia ralli selle koha napsata. Viimased aastad MM-sarja kavas olnud Kataloonia ralli pidi esialgu oma koha loovutama teistele uutele tulijatele, kuid nüüd võib nende õuel taas pidu tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles