Sõimerühmaga mänginud United sai Euroopa liigas kibeda kaotuse (1)

Postimees Sport
Copy
Tänane Manchester Unitedi koosseis paistis silma ülimalt noorte mängijatega.
Tänane Manchester Unitedi koosseis paistis silma ülimalt noorte mängijatega. Foto: PAVEL MIKHEYEV/REUTERS

Jalgpalli Euroopa liiga järjekordne mängudevoor sai täna üllatusliku alguse, kui Inglismaa hiid Manchester United kaotas võõrsil FC Astanale tulemusega 2:1.

Nii mõnedki vutisõbrad said imestunult silmi pühkida juba enne matši algust, sest Unitedi koosseisu moodustasid verinoored jalgpallurid, kelle keskmine vanus oli 20 aastat ning 221 päeva. Lisaks on üheksa poisi puhul tegemist Punaste Kuradite akadeemia kasvandikega.

Selleks, et alagrupimäng kasahhide pealinnas tavalise klassireisina ei tunduks, kaasas peatreener Ole Gunnar Solskjaer enda plaanidesse ka paar kogenumat mängijat (Mason Greenwood, Jesse Lingard, Luke Shaw).

Seda, kas kaotus tulenes Norra lootsi ootamatust koosseisust, jääb iga lugeja enda otsustada, kuid peab tõdema, et noored said enda tööga soliidselt hakkama. 10. minutil viis Lingard Manchesteri punase leeri juhtima ning 1:0 eduseisult mindi ka poolajapausile. Järgmises vaatuses suutis Astana poolelt Dmitri Shomko viigistada ja 62. minutil juhtus see, mida keegi poleks tahtnud näha - 2000. aastal sündinud Di'shon Bernardi kontole märgiti õnnetu omavärav.

Lõpuvile kõlades oli Unitedi lüüasaamine tõsiasi, sellest hoolimata meeldejääv päev kõigile palluritele, kes Inglismaa klubiga Kasahstani reisisid.

Samas grupis lähevad täna vastamisi veel hollandlaste AZ Alkmaar ja serblaste Belgradi Partizan, nende vastasseis sai alguse kell 19.55.

Euroopa liiga L-alagrupi hetkene seis:

Foto: skysports.com
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles