Endine ralliäss Markku Alen: Jari-Matti Latvala olukord on hapu

Postimees Sport
Copy
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: Hasan Bratic/afp/scanpix

Kuuekordne Soome ralli võitja Markku Alen, kelle hiilgeajad jäid möödunud sajandi kaheksakümnendatesse, ütles Soome väljaandele Ilta-Sanomat, et Jari-Matti Latvala on enne järgmist WRC hooaega äärmiselt kehvas seisus.

34-aastane Latvala pudenes Toyota tiimis põhisõitjate seast ning tõenäoliselt on tal võimalus osaleda ainult mõnel rallil. 

Latvala enda sõnutsi oli lõppenud hooaeg tema profikarjääri halvim. Kuid kokku 18 MK-etappi võitnud soomlane ei kavatse veel jalga gaasipedaalilt tõsta. 

«Jari-Matti Latvala on pahas seisus, sest sõitjaid on palju ja ta pole just noorema generatsiooni esindaja,» arvas Alen.

«Usun, et Latvala saab rajale nii Soome kui Rootsi rallil, kuid see on ka kõik. Seal peab Latvala endast viimase välja pigistama, sest võidud on need, mis loevad. See omakorda võib talle peale panna lisapingeid. Olukord pole kiita,» rääkis endine rallisõitja.

Latvala ise toonitas autosport.com veergudel, et üritab leida sponsoreid. 

«Otsin aktiivselt toetajaid, et osaleda ka Sardiinia, Portugali ja Suurbritannia rallil,» ütles Latvala. «Unistan ka Uus-Meremaa rallist, kuid tõenäoliselt jääb see liiga kalliks,» lisas Soome rallimees.

«Olen 34-aastane, usun, et mind ootab rallikarussellil vaal paar kõva aastat,» lõpetas Latvala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles