Per Elofsson Andrus Veerpalu karistuse kohta: lõpuks ometi! (1)

Postimees Sport
Copy
Per Elofsson Otepää MK-etapil 2003.aastal.
Per Elofsson Otepää MK-etapil 2003.aastal. Foto: Toomas Huik/Scanpix

Rootsi sajandi alguse murdmaasuusatamise staar Per Elofsson ütles eestlasele Andrus Veerpalule Rahvusvahelise Suusaliidu FISi poolt määratud nelja-aastast tegutsemiskeeldu kommenteerides, et küllap oli Veerpalu vastu väga tugev tõestusmaterjal. 

Elofsson tuli Salt Lake City olümpiamängudel 15 kilomeetri klassikadistantsil viiendaks, Veerpalule riputati USAs 2002. aastal kaela kuldmedal. Elofsson, nagu tema kaasmaalane, samuti endine tippsuusataja Anders Södergren on eestlast dopingureeglite rikkumises kahtlustanud juba pikalt. 

«Veerpalu tulemused varieerusid nii kõvasti. Ja kummalisel kombel oli ta tippvormis ainult suurvõistluste ajal. Muidu suhteliselt keskpärane, aga teatud võistlusteks saavutas eestlase keha erilise efektiivsuse,» rääkis endine Rootsi suusasangar SportExpressenile.

«Kõik, kes püüavad petta, kuid on ühe jalaga endiselt spordis sees, peavad lahkuma. Neil pole spordis kohta,» oli Elofsson resoluutne. Elofsson tuli 2001. ja 2002. MK-sarja üldvõitjaks, võitis 2002. aasta Salt Lake City taliolümpial 10+10 km suusavahetusega sõidus pronksmedali. 2001. aastal krooniti rootslane kahekordseks maailmameistriks ja 2003. aasta MMil võitis ta ühe kuldmedali.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles