Eesti suusaliidu juhatuse liige: Andrus Veerpalu vastu olid kindlad tõendid

Indrek Raudkivi
, reporter
Copy
Võib juhtuda, et Veerpalu ei saa järgmise nelja aasta jooksul osa võtta ka jookusvõistlustest
Võib juhtuda, et Veerpalu ei saa järgmise nelja aasta jooksul osa võtta ka jookusvõistlustest Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Suusaliidu juhatuse liige Andreas Laane kommenteeris eestlastele täna Rahvusvahelise suusaliidu FISi poolt määratud karistust, et sellist asjade käiku oli ette näha.

Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) teatas, et dopingureegleid rikkunud Eesti suusatajatele Karel Tammjärvele, Andreas Veerpalule ja Algo Kärbile määrati nelja-aastane võistluskeeld. Lisaks määras FIS sama pika suusatamises tegutsemise keelu treeneritele Mati Alaverile ja Andrus Veerpalule.

«FIS menetles seda juhtumit (Seefeldi MMil lahvatanud dopinguskandaali) pikalt. Seda, et ka Andrus Veerpalule nelja-aastane tegutsemiskeeld määrati, võis aimata, kuigi tema saatus oligi kõige lahtisem,» ütles Laane. 

«Ju siis need uurimistoimingud, mis siin Eestiski läbi viidi viitasid ilmselgelt sellele, et ka Veerpalu peab olema karistatavate hulgas ja nii see karistus määrati,» rääkis suuslaliidu juhatuse liige.

«On tavapärane, et dopinguga vahele jäänud sportlaste treenerite ja muu personali tegevus vaadatakse kriitilise pilguga läbi. Pigem on positiivne see, teised Eesti treenerid sellega seotud ei ole. Ei usu, et mingeid halbu üllatusi Eesti suusatamisele nüüd veel Seefeldiga seoses peaks tulema. See, mis puudutab võimalikku Austria kohtukaasust ja sellega eestlastele määratavaid võimalikke karistusi, seda ei oska ma hinnata,» lisas Laane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles