Tartu Ülikool/Bigbanki jõudis karikafinaali lävele

Postimees Sport
Copy
Kristjan Kais (keskel) oma hoolealustele näpunäiteid jagamas.
Kristjan Kais (keskel) oma hoolealustele näpunäiteid jagamas. Foto: Margus Ansu

Naiste karikavõistluste esimene poolfinaalmäng pakkus pealtvaatajatele kolmegeimilise vastasseisu, mis lõppes Tartu Ülikool/Bigbanki 3:0  võiduga Audentese SG/Noortekoondise üle.

Tund ja seitse minutit kestnud kohtumise esimeses geimis loovutas koduvõistkond Tartu külalistele vaid 17 punkti. Teises geimis osutas Audentese SG/Noortekoondis võõrustajatele suuremat vastupanu, kuid ohtlikuks siiski favoriidile ei saadud, kui tartlannade 25 punkti vastu koguti 20 punkti. Ühepoolseks kujunenud kolmas geim lõppes tartlannade 25:8 paremusega, vahendab volley.ee

Kohtumise kokkuvõttes oli võistkondade erinevus rünnakuprotsendil 24 (Tartul 47% ja Audentese SG/Noortekoondisel 23%). Eriti silmapaistvalt tegutsesid võitjad kolmandas geimis, realiseerides 58% tõstetest. Esimeses geimis oli see number 42 ja kolmandas 43 protsenti. Mõnevõrra väiksem vahe oli võistkondadel vastuvõtul, kus võitjate näitaja oli 38 protsenti ja kaotajatel 37. Blokis jäi Tartu peale punktidega 7-2 ja pallingul 10-7.

Tartlannade poolel kogusid kahekohalise punktisumma kolm pallurit, edukaim oli 17-ga Ingris Suvi, kes tegutses seejuures veatult. Renate Pikk lisas 16 ja Kadi Kalm 12 punkti. Audentese SG/Noortekoondisele tõi Eva Liisa Kuivonen 10 punkti.

Korduskohtumise peavad naiskonnad juba homme, 1. detsembril kell 12 Audentese Spordikeskuses. Audentese SG/Noortekoondise 3:0 või 3:1 võit viib vastasseisu kuldsesse geimi, ülejäänud tulemused esikohamatšile omakorda tartlannad. Teises poolfinaalis on vastamisi TalTech/Tradehouse ja esiliigas osalev Gerardo's Toys/Neemeco. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles