Tartu Ülikool kaotas kindlalt Riia VEFile

Postimees Sport
Copy
Kregor Hermet (paremal) Robin Kivi (vasakul) ja Robert Valgega nõu pidamas.
Kregor Hermet (paremal) Robin Kivi (vasakul) ja Robert Valgega nõu pidamas. Foto: Siim Semiskar / basket.ee

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond kaotas Eesti-Läti liigas 56:83 Riia VEFile.

Tartu jäi juba avaminutitel surve alla ning VEF pääses 19:5 juhtima. Robin Kivi ja Tanel Soku kaugvisetest õnnestus võõrustajatel vahet küll vähendada, aga külaliste nelja tabatud kolmepunktiviske toel alustati teist veerandaega 26:15 eduseisust. Ligi neli minutit hiljem oli Läti klubi juba 21 punktiga ees, ent tartlased suutsid Robert Valge ja Kregor Hermeti koostööst teha 6:0 spurdi ning poolajale mindi VEFi 44:30 juhtimisel.

Teisel poolajal ei õnnestunud Tartule mängu muutust tuua ning peagi oldi taas 20-punktilises kaotusseisus. Viimane neljandik algas pärast Roberts Freimanise lähiviset VEFi 21-punktilisest eduseisust. Lätlaste kaitsetöö sujus ning Tartul lubati viie järgneva minutiga vaid neli silma visata ning kokkuvõttes vormistati 27-punktiline võit.

Tartu Ülikooli meeskonna peatreeneri Priit Vene sõnul jagus vastastel kvaliteeti kõikidesse liinidesse. «Hakkasime kohe algusest peale valesid lahendusi tegema. Sellised võistkonnad, kus kõikides liinides on head mängijad, käivad meist jõuga üle. VEF oli küll täna mängul väheste meestega, aga kvaliteet sellest ei langenud. Selliste meeskondade vastu saamiseks peame maksimaalselt õnnestuma, aga kui kokku lepitud asjadest kinni ei pea, siis on raske,» sõnas Vene.

Arturs Kurucs viskas võitjate kasuks 20 punkti, võttis 7 lauapalli ja andis 6 korvisöötu. Roberts Stumbris tegi kaksikduubli 19 punkti ja 11 lauapalliga

Tartu parimana tõi Robert Valge 21 punkti. Kregor Hermet lisas 9 punkti ja 8 lauapalli ning Tanel Sokk ja Robin Kivi said kirja 5 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles