Blogi: kogu võistlust juhtinud Hamilton võitis hooaja viimase etapi Abu Dhabis

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: XPB/XPB Images/PA Images

Täna sõideti Abu Dhabis hooaja viimane ehk 21. võidusõit ning esikohalt startis Lewis Hamilton, kes ei andnud konkurentidele ühtegi võimalust ning sõitis kindla võidu suunas. Tegemist oli briti hooaja 11. etapivõiduga.

Enne sõitu: 

Hooaja viimane võidusõit Abu Dhabis paneb punkti järjekordsele aastale F1-karussellile, mida domineerisid taaskord Mercedese sõitjad. Sõitjate arvestuses tuli juba kaks etappi tagasi meistriks Lewis Hamilton, kellel tänavune triumf oli juba karjääri kuues. Meeskondlikult kindlustas Mercedes tiitili juba Jaapanis, neli võistlust tagasi. 

Abu Dhabis sõidetakse tänavu 11. korda ning varasemalt on seal võidurõõmu maitsnud Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen, Nico Rosberg ja Valtteri Bottas. Eelmisel aastal jäi teistele alistamatuks Hamilton, kes sarnaselt tänasele esikohalt startinuna kindla etapivõidu vormistas. 

Senise hooaja jooksul kümme etappi oma nimele kirjutanud Hamilton, võib tänase võiduga korrata oma karjääri parimat tulemust, sest nii 2014. kui ka 2018. aastal on britt suutnud 11. korral võidukarika oma pea kohale tõsta. 

Kui üldarvestuses on hetkel kindlad esimesed kaks kohta, mis kuuluvad Hamiltonile ja Bottasele, siis kolmanda koha eest käib tihe rebimine Max Verstappeni ja Charles Leclerci vahel. Mehi lahutab enne tänast 11 punkti ja Abu Dhabi võidukihutamine võib kõike muuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles