Neljast Balti liigas tules olnud Eesti klubist teenis punktilisa vaid HC Tallinn

Postimees Sport
Copy
HC Tallinn võitles Vilniuses tabelisse viigipunkti, Kaspar Lees (vasakul) ning Marko Slastinovski viskasid vastavalt seitse ja viis väravat.
HC Tallinn võitles Vilniuses tabelisse viigipunkti, Kaspar Lees (vasakul) ning Marko Slastinovski viskasid vastavalt seitse ja viis väravat. Foto: VHC Šviesa

Eesti käsipalliklubidel oli kibe tööpäev Balti liigas – kõik neli pidasid kohtumise võõrsil. Ainsana sai tabelisse punktilisa HC Tallinn, viigistades Leedu liigaliidri Vilniuse VHC Šviesaga 23:23 (11:14). Põlva Serviti kaotas Valgevenes, HC Kehra Leedus ning Viljandi HC Lätis.

Eesti meister Servitil puudus Minskis terve koosseisujagu tagaliinimehi ehk eemale jäid Anatoli Tšezlov, Carl-Eric Uibo ja Otto Karl Kont. Lisaks vigastatud Indrek Neemele ei saanud kaasa sõita ka väravavaht Denis Lõokene. Võis arvata, et parimas koosseisus mänginud ja Valgevene koondislastest kubiseva SKA vastu läheb raskeks.

Kalmer Musting: tugevam võttis oma

Serviti sai Henri Sillaste kiirrünnaku abil 2:1 juhtima, kuid jäi siis kümneks minutiks väravata. Raskustes oldi füüsiliselt võimsa kaitse ülemängimisega ja suurepäraselt tõrjunud puurivaht Aleksei Kišoviga. SKA läks juhtima 7:2, ent see spurt põlvalasi ei hirmutanud. Kuue minutiga vastati omakorda 6:1 vahespurdiga ning Henri Hiiendi väravast tuli 8:8 viik.

Võitluslik mäng jätkus ja ohtrate eemaldamistega vürtsitatud avapoolaja võitis SKA 13:10. Tasub märkimist, et Kišov tõrjus kõik kolm Serviti kasuks määratud karistusviset. Teisel pooltunnil suutsid külalised pikalt vahet hoida nelja-viie peal, kuid lähemale ei saadud ning 50. minutil põgenes SKA ette 27:19.

Balti liiga meister aastatest 2013-15 võttis lõpuks 31:25 võidu ja juhib A-alagruppi seitsme punktiga neljas mängust. Servitil on tabelis üks punkt kolmest kohtumisest. Hiiend ja Alfred Timmo olid täna põlvalaste täpseimad nelja väravaga, vastastel tabasid Julian Girik ja Sergei Šilovitš kuus korda.

«Alustasime kehvasti ja jäime surve alla ning alt vedas karistusvisete realiseerimine. Kosusime aga hästi, saime oma mängugi käima ja olime päris pikalt mängus sees. Teisel poolajal tuli praaki rohkem ja eks võib öelda, et tugevam võttis oma,» hindas kaotust Serviti peatreener Kalmer Musting.

Lõpuni võidelnud HC Tallinn teenis Leedus punkti

Vilniuses alustas VHC Šviesa huvitavalt, üritades rünnakul leida ülikiireid lahendusi. HC Tallinnal aga seisis hästi postide vahel Armis Priskus ning rünnakul oli olemas Kaspar Lees. Viimane viskas üheksa minutiga neli väravat ning seis oli viigiline 5:5. Järgmise 13 minutiga lisandus eestlaste kontole vaid üks tabamus ja 25. minutil juhtis Šviesa 13:7.

Tallinn tegi siiski tugeva lõpu enne riietusruumi minekut, korduvalt tabas Marko Slastinovski ja poolajaks oli seis 14:11. Eestlased jätkasid teise pooltunni algul samast, vahe vähenes ning kaks kiirrünnakut Slastinovski esituses viisid Tallinna 16:15 juhtima. 9:2 spurdiga teist poolaega alustanult saadi pärast Dadi Laxdal Gautasoni väravat 47. minutil juba 20:16 ette.

Siis lubati leedukad uuesti mängu ja viimast kümmet minutit alustati viigiseisult. Põneva ja tulisegi kohtumise lõpuvileks jäidki tabloole viiginumbrid 23:23. Lees viskas seitse, Slastinovski ja Markus Viitkar viis väravat. Vastastel tabas eksimatult viis karistusviset realiseerinud Laurynas Palevičius kuus korda.

«Kindlasti võidetud punkt – võõrsil ja tugeva Leedu meistriliiga liidri vastu peab viiki sellisena võtma. Sel hooajal pole veel kordagi juhtunud, et pikemat mõõna sisse ei tuleks. Juhtus nii laupäeval Kaunase vastu ja tänagi. Aga mulle väga meeldis, kuidas meeskond võitles ja töötas lõpuni,» rõõmustas Tallinna peatreener Risto Lepp.

Kehra 12-mänguline võiduseeria lõppes Kaunases

Kaunases kohtusid kaks laupäeval võidurõõmu maitsnud meeskonda. Võrdse alguse järel sai kohalik Granitas-Karys 6:3 eduseisu, kuid HC Kehra/Horizon Pulp&Paper tuli mängu tagasi ning 24. minutil viis Anton Borovski külalised 9:8 juhtima. Tugeva poolaja lõpuga haaras Kehra vaheajaks 14:11 eduseisu.

Teist pooltundi alustasid leedukad võimsalt – rünnakul oldi resultatiivsed, kaitses tugevad ja päev varem HC Tallinnat masendanud väravavaht Lukas Gurskis tõrjus suurepäraselt. 35. minutil läks Granitas 16:15 juhtima, kuid Uvis Strazdinš tõi 42. minutil 18:18 viigi. Siis hakkas kodumeeskond vaikselt eest libisema ning 50. minutil juhiti 25:21.

Väsinud kehralased aga ei alistunud, järjest tabasid Indrek Normak, Mägi ja David Mamporia ning 54. minutil vähendati kaotusseis minimaalseks, 25:26. Lõpuhetked kuulusid siiski vastastele ja Granitas sai 31:26 võidu. Mamporia viskas seitse, Strazdinš kuus ja Borovski neli väravat, vastastel said nii Bučinskas kui Modestas Štarolis kirja seitse tabamust.

Viljandi jäi avapoolajal Riia rongi alla

Riias kohtusid kohalik Celtnieks ja Viljandi HC. Balti liigas seni punktita Viljandi alustas hästi ja Andrei Hapali väravast juhiti kuuendal minutil 3:2. Aga kui järgmise 16 minutiga viskab võistkond ühe värava, siis on võidulootust vähe. Nii kahjuks just mulkidega juhtus – ei toiminud rünnak, ega õieti kaitsegi ja Celtnieks põgenes kindlalt eest.

Kahekohalise numbriga kirjutati vahe juba 20. minutil, mil seis oli 14:4 ning vaheajaks juhtisid lätlased 19:7. Viljandi võitles tublisti ja pärast 5:0 vahespurti tegi Aleksander Pertelson 43. minutil seisuks 24:16, ent enamaks jõudu ei jätkunud. Celtnieks võitis 38:22, Hapal, Pertelson ja Volodimir Maslak viskasid Viljandi kasuks neli väravat, vastastel tabas Aleksei Gaisa üheksa korda.

Viie vooru järel juhib B-alagruppi Kehra kaheksa punktiga, tihedalt järgnemas Šviesa seitsme ning Celtnieks ja Granitas-Karys kuuega. Tallinnal on kolm silma ja Viljandi on punktita. Balti liiga jätkub juba kahe nädala pärast, mil kõiki Eesti klubisid ootab ees kaks mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles