Messi kuulutati kuuendat korda maailma parimaks jalgpalluriks

Postimees Sport
Copy
Lionel Messi
Lionel Messi Foto: Yoan Valat/EPA

Argentina ja Barcelona jalgpallur Lionel Messi võitis karjääri jooksul kuuendat Ballon d'Or'i ehk kuulutati maailma parimaks jalgpalluriks. Sellega tõusis ta antud arvestuses ainuliidriks, varasemalt jagas ta viie tiitliga Cristiano Ronaldoga esikohta. 

Lionel Messi vedas Barcelona eelmisel hooajal järjekordse Hispaania meistritiitlini. Pallivõlur mängis 34 kohtumises, milles lõi koguni 36 väravat. Tänavust hooaega on alustanud Messi samuti võimsalt, kui 9 mänguga on argentinlane jõudnud sihile üheksal korral. 

Messi edestas tihedas konkurentsis Liverpooli Meistrite liiga tiitlini viinud Virgil van Dijki, Cristiano Ronaldot ja Sadio Maned. Messi eelmised tiitlid pärinevad aastatest 2009, 2010,2011,2012 ja 2015. Eelmisel aastal, kui tiitli võitis Luka Modric, siis ei mahtunud Messi isegi kolme parima hulka. 

Parimaks väravavahiks kuulutati Liverpooli esikinnas Alisson Becker, kellele järgnesid Marc-Andre Ter-Stegen ja Ederson. 

Noormängija tiitel kuulub Juventuse keskkaitsja Matthijs de Ligt ja naiste arvestuses võitis tiitli USA naiskonna MM-tiitlini viinud Megan Rapinoe. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles