Maailma ajaloo teine kõige kiirem mees: rahvusvahelise alaliidu juht hävitab kergejõustiku

Postimees Sport
Copy
Yohan Blake (vasakul) , Usain Bolt (paremal)
Yohan Blake (vasakul) , Usain Bolt (paremal) Foto: OLIVIER MORIN/AFP

Kõigi aegade 100 m edetabelis Usain Bolti järel teisel kohal paikneva jamaikalase Yohan Blake'i arvates hävitab rahvusvahelise kergejõustikuliidu president Sebastian Coe uue Teemantliiga programmiga kergejõustiku.

Järgmisel hooajal jäävad Teemantliiga põhiprogrammist välja 200 m jooks, 3000 m takistusjooks, kettaheide ja kolmikhüpe. Kui kahel esimesel jooksualal võisteldakse kümnel osavõistlusel (5 meeste võistlust ja 5 naiste võistlust), siis kettaheitjad ja kolmikhüppajad saavad peale vaid kaks korda (üks meeste ja üks naiste mõõduvõtt).

100 meetrit 9,69 sekundiga läbinud Blake'ile see muudatus sugugi ei meeldi. «Kõik kergejõustikualad on väga olulised. Kaalul on inimeste karjäärid. Võistlused on koht, kus sportlased teenivad raha. Arvan, et see on väga loll samm. Coe peaks arendama sporti, aga hetkel ta tapab seda.

Kahekordne olümpiavõitja Coe on lisaks rahvusvahelise alaliidu presidendi ametile ka Teemantliiga tegevjuht. Endise jooksutähe eesmärk on mahutada võistlused 90 minuti sisse, et muuta need hoogsamaks ja atraktiivsemaks.

2020. aasta Teemantliiga hooaeg algab 17. aprillil Dohas ja lõppeb finaaletapiga Zürichis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles