Eesti jalgpalli U19- ja U17-koondis mängivad valikturniire Iirimaal

Postimees Sport
Copy
Eesti U19 jalgpallikoondis
Eesti U19 jalgpallikoondis Foto: jalgpall.ee

Tuleval sügisel esindavad Eestit EM-valiksarjas nii U17- kui ka U19-koondis. Täna said meeskonnad Šveitsis toimunud loosimisel teada vastased EM-valikturniiril ning mõlemal juhul lähevad eestlased mängima Iirimaale.

U19-koondis, keda esindavad valikturniiril mängijad sünniaastaga 2002 ja nooremad, mängivad lisaks iirlastele ühes alagrupis ka Poola ning Bosnia ja Hertsegoviinaga. Mängud peetakse 11.–17. novembrini.

Noortekoondis sihib kohta oma vanuseklassi 2021. aasta EM-finaalturniiril, mis leiab aset Rumeenias. Kokku loositi 52 meeskonda 13 valikgruppi. Igast alagrupist pääseb edasi kaks paremat, lisaks pääseb edasi ka parim kolmanda koha omanik. Eliitringis on neid juba ees ootamas parima asetuse saanud Portugal.

U17-koondis mängib järgmisel sügisel valikturniiri mängijatega, kes on sündinud 2004. aastal ja hiljem. Meeskond reisib loosi tahtel valikturniiriks samuti Iirimaale. Lisaks kodumeeskonnale on 21.–27. oktoobrini ees ootamas kohtumised Põhja-Iirimaa ja Slovakkiaga. Kokku loositi noortekoondised 13 alagruppi ning igast grupist pääseb Eliitringi kaks paremat ning lisaks neli paremat kolmanda koha omanikku. Eliitringis on koha kindlustanud Holland ja Hispaania. Finaalturniir toimub 2021. aastal Küprosel ning lisaks võõrustajatele pääseb turniirile veel 15 koondist.

2020. aasta mai- ja juunikuus toimub U17-koondiste finaalturniir (mängijad sünniaastaga 2003 ja nooremad) Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles