Liverpooli loots Jürgen Klopp: Messi polnud sel aastal parim!

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Jürgen Klopp ja Lionel Messi.
Jürgen Klopp ja Lionel Messi. Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Pärast seda, kui Lionel Messi oli kuuenda Ballon d`Ori pea kohale tõstnud, ei suutnud jalgpalliklubi Liverpooli peatreener Jürgen Klopp pettumust varjata. Messi edestas Liverpooli kaitsjat Virgil van Dijki ja Torino Juventuse pallivõlurit Cristano Ronaldot.

Klopp, kes juhtis Liverpooli eelmisel hooajal Meistrite liiga võiduni, avaldas täielikku pettumust ka meedias.

«Virgil van Dijkil oli Liverpooli Meistrite liiga võidus keskne roll. Olnuks õiglane parima jalgapalluri tiitel talle anda,» rääkis Klopp.

Kuigi Kloppi arvates oli käesoleva aasta parim Hollandi 28-aastane vutitäht, ei avaldanud ta kahtlust Messi headuses. «Vaieldamatult on argentiinlane üks säravamaid jalgpallureid läbi aegade,» sõnas sakslane.

«Neid asju otsustavad ajakirjanikud. Mina näen mängu pisut teise nurga alt, samuti näevad seda paljud teised teistsuguse rakursi alt. Aga see pole probleem. Olen öelnud umbes pool miljonit korda, et Messi on tõenäoliselt parim jalgpallur, keda mu silmad näinud on. Varases lapsepõlves vaatasin Franz Beckenbauerit ja mäletan Diego Maradonat, kuid Messit olen näinud rohkem.»

«Ma ei kujuta ette, kuidas Beckenbauer ja Maradona tänapäeval oleksid mänginud, tõenäoliselt silmapaistvalt, kuid Messi on siin ja praegu. Ta on parimaks tunnistatud kuus korda, Cristiano Ronaldo viis korda. Aga ma ütlen veel kord, ma pole elus näinud kaitsemängijalt sellist võimsat hooaega, nagu van Dijk tegi. Õiglane oleks, kui van Dijk oleks Ballon d`Ori pea kohale tõstnud,» lisas Klopp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles