Vägeva tähiseni jõudnud Klopp jääb alla vaid Mourinhole

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Jürgen Klopp.
Jürgen Klopp. Foto: James Wilson/ZUMAPRESS.com

Liverpool alistas eilses derbikohtumises Evertoni 5:2 ning püstitas klubi rekordi – meeskond on koduliigas kaotuseta püsinud nüüd 32 mängu järjest.

Lisaks oli Liverpooli eilne võit peatreener Jürgen Klopile Inglismaa kõrgliigas 100. Klopil kulus tähiseni jõudmiseks 159 mängu. Temast kiiremini on Inglismaal 100 võitu kätte saanud vaid Jose Mourinho (142 mänguga). Näiteks legendaarsel Manchester Unitedi endisel peatreeneril Alex Fergusonil läks 100 võidu saamiseks vaja 162 kohtumist.

Põnevaid numbreid jagub eilsest päevast veelgi. Everton on 15 mänguga suutnud koguda sama palju punkte kui Liverpool võite. Nii on Everton 14 punktiga tabelis alles 18. kohal, Liverpool 14 võidu ja 43 silmaga aga kindel liider.

Eilse mängu järel lõi tugevalt kõikuma Evertoni peatreeneri Marco Silva tool. Silva sõnas kaotuse järel, et kuigi tema hoolealused teadsid täpselt, kuidas Liverpool mängima hakkab, tehti vastasmängijate takistamisel rohkelt eksimusi. «Sellised vead sünnivad, sest meie mängijad on tabelipositsiooni tõttu suure surve all,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles