Eesti klubid jagavad Pärnus hooaja esimese korvpallitrofee

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk mullusest finaalist, kus Tartu Rock alistas Rakvere Tarva. Samadel meeskondadel on võimalus finaalis kohtuda tänavugi.
Hetk mullusest finaalist, kus Tartu Rock alistas Rakvere Tarva. Samadel meeskondadel on võimalus finaalis kohtuda tänavugi. Foto: Arved Mägi / Virumaa Teataja

Korvpalli Eesti karikavõistlused on üks omapärane turniir – otsustavateks mängudeks ükski soosik justkui spetsiaalselt ei valmistunud, kuid võitu tahavad kõik.



Viimastel aastatel koduses korvpallis vahvat elevust tekitanud Rakvere Tarval on eesotsas peatreener Andres Sõbraga võimalus korrata mullust vägitükki ja anda Eesti meisterklubile Kalev/Cramole poolfinaalis valus ninanips.

«Karikamängudeks me ei keskendu, jaanuari alguses ootavad meid palju tähtsamad mängud,» rääkis pärast jõule treeningukordasid kergejõustikuhalli ja pallisaali vahel jaganud Kalevi peatreener Aivar Kuusmaa. «Tarva meeskond on meie jaoks teada, hooaja jooksul nende mäng ei muutu. Piisab sellest, kui enne kohtumist tuletame nende põhimeeste tegevused meelde.»

Kuusmaa lisas, et Tarvas on ohtlik koduväljakul, kus nad viskavad hea emotsiooni pealt hästi kolmeseid, mujal on nende vastu tegutseda lihtsam. «Kui me päris lolliks ei lähe, peaksime finaali jõudma ja lõpuks ka karika ära võitma,» arvas ta. Põhimeestest ei saa Kuusmaa arvestada põlvevaluga kimpus oleva Marko Riisiga.

Sõber ainult naeris Kuusmaa jutu peale ja kinnitas, et läheb tänases mängus võitu püüdma. «Pühade ajal andsin meestele kolm päeva puhkust, aga teisipäeval ja kolmapäeval harjutasime kaks korda päevas,» rääkis ta. «Kõik mehed on terved ja heas vormis. Kuusmaa rääkis siin enne pühi tasemevahest – see on tõesti olemas, aga mitte meeskondadel, vaid treeneritel!»

Tarvas demonstreeris viimati head hoogu reedel, kui Eesti meistriliigas köeti Raplale korralik saun. Üks meeskonna hea mängu aluseid on vanameistrist mängujuht Valmo Kriisa. «Ta on tõesti praegu väga hea… Kaks aastat tagasi Tarvas mängides oli ta samuti hoos,» märkis Sõber.  

Tänavuste mängude põhjal võiks eeldada, et teisel suursoosikul Tartu Ülikoolil ootab ees kergem õhtu. Poolfinaalis tuleb neil alistada TTÜ. Tasemelt peakski Tartu vastast ületama, kuid samas pole selge, mis seisus meeskond tegelikult on.

Jõulude eel viibis Tartu meeskond lühikeses treeningulaagris Kuremaal. Põhitegijatest puudus sealt mängujuht Sten-Timmu Sokk. Peatreener Indrek Visnapuu sõnul harjutas ta tervislikel põhjustel individuaalse programmi alusel. Samas tiirlevad kuluaarides jutud ka muudest põhjustest, mis pole tagamehe tervisega seotud. Alates teisipäevast on aga Sokk harjutanud taas koos meeskonnaga.

«Kindlasti ei osale karikamängudel vigastatud Rain Raadik, ühe noore mängumehe pean veel 12 hulgast välja jätma,» rääkis Visnapuu. «Sokuga arvestan nagu täisväärtusliku meeskonnaliikmega. Samas tuleb arvestada, et ta pole viimasel ajal meiega koos väga palju harjutanud.»

Tartlaste hooaeg on pakkunud ohtralt negatiivseid emotsioone, kuid Visnapuu ei tõtanud kinnitama, et üks Kuremaa laagri peamisi eesmärke oli meeskonnas positiivset tunnet tekitada.

«Kuna jõulude ja aastavahetuse vahel ei saa laagrit korraldada, tegime seda varem. Hooaja teise poole eel oli vaja teha ka üldkehalisi treeninguid. Spetsiaalselt karikamängudeks me ei valmistunud,» selgitas ta.

Eesti karikavõistluste nelja tugevama finaalturniir peetakse täna ja homme Pärnus. Esimeses poolfinaalis kell 18 kohtuvad Tartu ja TTÜ, kaks tundi hiljem tulevad väljakule Kalev ja Tarvas. Finaal ja kolmanda koha mäng peetakse samas homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles