Karjääri parima tulemuse teinud Gaim: kaotasin laskumistel väga palju aega

Carl-Robert Puhm
Copy
Grete Gaim
Grete Gaim Foto: Pilt videost

Laskesuusatamise MK-sarjas 15 km tavadistantsil karjääri parima (27.) koha teeninud Grete Gaim rääkis Postimehele, et on tulemusega väga rahul. Samas ei pidanud eestlanna oma esitust lõpuni õnnestunuks, nentides suurt ajakaotust laskumistel.

«Olen võistlusega väga rahul, kuigi andsin laskumistel kõvasti aega ära. Rajaolud on siin päris hullud olnud. Eilne meeste sõit muutis raja päris pudruks. Täna suusarada soolati ning olud olid väga jäised. Andsin igal ringil pika laskumisega palju ära, sest ei teadnud, mida laskumise lõpus oodata. Sellega ei saa rahul olla, sest sellistes kohtades annab tegelikult aega võita. Usun, et kaotasin seal kümneid sekundeid,» analüüsis 2012. aastal noorte maailmameistriks tulnud eestlane.

«Tõusudel tundsin ennast see-eest väga-väga hästi. Ka tiimiliikmed ütlesid, et liikusin rajal paremini kui varasemalt. Suured tänusõnad ka määrdemeistritele, suusad olid super,» kiitis 26-aastane Gaim hooldemehi.

Lasketiirus eksis eestlanna vaid korra, mis tänaseid olusid arvestades oli eeskujulik tulemus. Võitja Justine Braisaz eksis näiteks kahel lasul.

«Võtsin eesmärgiks täna ennast rajal natuke tagasi hoida. Usun, et sellepärast märgid ka kukkusid.  Täna läksin mentaliteediga, et midagi kaotada ei ole.  Võtsin lasketiirus mitmetel hetkedel aja maha. Kui oleksin kiiremini lasknud, tulnuks ilmselt rohkem eksimusi. Natuke oli õnne ka, sest paar lasku olid üsna ääre peal,» rääkis esimeses tiirus korra eksinud laskesuusataja.

Gaimi sõnul andis tänane võistlus talle vajalikku enesekindlust.

«Nädalavahetus oli mulle vaimselt väga raske. Ma tunnen end tegelikult väga hästi ja tean, et olen palju paremas seisus kui eelmistel hooaegadel. Tänane õnnestumine võttis kõvasti pingeid maha. Pühapäevasele teatesõidule lähen kindlasti palju enesekindlamalt vastu,» lubas eestlanna.

Järgmise etteaste teeb Gaim naiste teatesõidus, mis peetakse pühapäeval kell 16.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles