Euroliiga: punatähed võidutsesid Itaalias, Hispaania siseasjas jäi peale kuninglik klubi

Copy
Serbia klubi poolehoidjad olid sõitnud Milanosse omadele pöialt hoidma
Serbia klubi poolehoidjad olid sõitnud Milanosse omadele pöialt hoidma Foto: MATTEO BAZZI/EPA

Korvpalli Euroliiga 13. vooru kohtumistes teenisid võidulisa Madridi Real ja Belgradi Crvena Zvezda. Real oli 111:99 parem Valenciast,  Zvezda alistas 77:67 Milano meeskonna.

Milanos peetud kohtumine kohaliku Olimpia ja Belgradi punatähe meeskonna vahel algas äärmiselt tasavägiselt. Kui kohtumist oli mängitud 15 minutit olid tablool endiselt 29:29 viiginumbrid ning kumbki meeskond polnud pääsenud juhtima rohkem kui nelja punktiga. Siis tegi kodumeeskond 5:0 vahespurdi, kuid Crvena Zvezda vastas kohe ning poolajale mindi milanolaste napis ühepunktilises paremuses.

Kui teist poolaega oli mängitud neli minutit tegid külalised 7:0 vahespurdi ning pääsesid 52:45 juhtima. Väikse eduseisu sisse mänginud Serbia meeskond suutis vahet aga hoida kohtumise lõpuni. Kuigi Milano oli koguaeg löögiulatuses ei vähenenud vahe väiksemaks kui 4 punkti enam kordagi ning lõpuks võtsid külalised Belgradist mõnevõrra üllatuslikult 10-punktilise võidu.

Võitjate silmapaistvaim oli Lorenzo Brown 21 punkti ja 7 korvisööduga. Billy Baron toetas meeskonnakaaslast 17 silmaga. Milano resultatiivseim oli Sergio Rodriguez 14 punktiga. Keegi teine kahekohalist punktiarvu kirja ei saanudki.

Hispaania klubide siseasjas alistas Madridi Real 111:99 Valencia.  Ka see kohtumine möödus punkt-punkti mängus ning avapoolajal ei kasvanud Reali eduseis kordagi suuremaks kui 6 punkti.

Otsustava vahespurdi tegi kuninglik klubi sisse kolmanda veerandaja lõpul ja neljanda veerandaja alguses. Kolmanda neljandiku lõpul õnnestus Madridi klubil sisse mängida 10-punktiline eduseis, mis Jaycee Carroli juhtimisel viimase veerandaja esimese 80 sekundiga 17-punktiliseks eduseisuks mängiti. Sellest seisut enam Valencia välja ei tulnudki ning vastu tuli võtta 12-punktiline kaotus. 

Reali resultatiivseimaks kerkis Sloveenia koondist esindav Anthony Randolph 18 punktiga. Prantslane Fabien Causeur lisas 16 silma. Valencia poolelt särasid  Jordan Loyd ja Mike Tobey. Ameeriklased viskasid vastavalt 21 ja 20 punkti.

Teised tulemused:

Tel Avivi Maccabi - Müncheni Bayern 77:55

Moskva CSKA - Kaunase Žalgiris 85:82

Euroliiga tabel:

Foto: euroleague.net
Tagasi üles