Jaapani - Läti viskekontsert pani Washingtoni korvpallipubliku juubeldama

Postimees Sport
Copy
Washington Wizardsi jaapanlasest kossutäht Rui Hachimura (palliga) oli Philadelphia 76ersi vastu kodumeeskonna parim.
Washington Wizardsi jaapanlasest kossutäht Rui Hachimura (palliga) oli Philadelphia 76ersi vastu kodumeeskonna parim. Foto: Geoff Burke/USA Today Sports/Scanpix

Korvpalliliiga NBA neljapäevases kohtumises Washingtoni Wizardsi ja Philadelphia 76ersi vahel säras liigas esimest hooaega mängiv jaapanlane Rui Hachimura, kes viskas Wizardsi parimana 27 punkti. Talle assisteeris 27-aastane lätlane Davis Bertans 25 silmaga.

203 sentimeetri pikkune jaapanlane ja Valmieras sündinud Bertans tõid Washingtonis kodupubliku silmi rõõmupisarad, kui lustides viskasid 76ersi vastu kahe peale 52 punkti. Wizards alistaski kodus üllatuslikult Philadelphia 119:113. Läti pidu USA pealinnas toimus mängu teisel veerandil, mil Bertans tulistas palli läbi korvirõnga 19 punkti vääriliselt.

Pealinlaste võitu andis tummise panuse ka 26 punkti ja 10 lauapalliga Bradley Beal.

Philadelphia mängis noodist täiesti mööda, sest nende liidrid Joe Embiid ja Ben Simmons tegid kahe peale uskumatud 15 pallikaotust. Washingtonile oli see seitsmendaks võiduks 13 kaotuse kõrvale, Philadelphial on viisteist võitu ja seitse kaotust.

21-aastane Hachimura on aga esimene Tõusva Päikese Maa korvpallur, kes osutus NBA draftis valituks juba esimeses voorus. Jõulise mängustiiliga jaapanlane on alanud hooajal maailma korvpalli tippliigas üks silmapaistvamaid uustulnukaid. Ta on toonud kahekümnes senipeetud kohtumises keskmiselt 14,9 punkti, noppinud 5,7 lauapalli ning jaganud 1,6 korvini viinud söötu. 

Vaata mängu parimaid hetki siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles