Postimehe aruanne: Kitsingu kolmesed ja Jõesaare domineerimine teisel korrusel

Kris Ilves
, reporter
Copy

Valitsev Eesti korvpallimeister Kalev/Cramo saavutas VTB Ühisliigas viie kaotuse kõrvale hooaja viienda võidu: kodusaalis alistati tänavuse hooaja üllataja Krasnojarski Jenissei 94:87.

Järgnevad Postimehe tähelepanekud Kalevi spordihallist.

Närviline avapoolaeg. Jenissei startis 9:2 minispurdiga ja tundus, et läheb juba esimesel veerandajal oma teed, kuid Kalevi juhendaja Roberts Štelmahersi kutsus mehed rahunema, misjärel mängupilt oluliselt paranes. Esimene veerandaeg kuulus kaheksa punktiga Jenisseile.

Jenissei peatreener Dražen Anzulovic kees juba esimesel veerandajal üle ja horvaati karistati tehnilise veaga, kuid teisel kümneminutilisel perioodil olid rahulolematud nii Anzulovic kui ka Jenissei mängijad. Külalised protestisid korduvalt ja häälekalt. Külma pead hoidnud Kalev lõikas Jenissei närvilisusest kasu ja läks puhkepausile 11-punktilises eduseisus.

Maagiline Kitsing. Paratamatult tekib küsimus: kas Kristjan Kitsing ongi nii osav ja tema ohjeldamine kaugviskejoone juures on võimatu või vastased on lihtsalt rumalad? Esimesel poolajal tegid Jenissei mehed Kitsingule kaugviskel kaks viga, mille tulemusel sai Kalev punkte vabaviskejoonelt. Kohtumiseks valmistumisel tuleb sellest kindlasti juttu, aga nagu oleme näinud, siis Kitsingut see ei morjenda. Ta kogus 22 punkti, tabades koguni viis kaugviset.

Lennuk Jõesaar. Kuigi Kalev vaevleb jätkuvalt keskmängijate kriisis, on Eesti meisterklubi saanud tänavuseks hooajaks kokku mõnusa ja tervikliku kamba, mille olulisim lüli on Janari Jõesaar, kes soovi korral võib juba praegu avada lennukompanii. Tema tiivad kannavad kõrgele ja kaugele. Jõesaar kontrollis teist korrust pöörase enesekindlusega, kolmandat korrust ainuisikuliselt. Tema arvele kogunes 13 lauapalli ja 23 punkti.

Edu ei sulanud. Kalev hoidis avapoolajal saavutatud 11-punktilist edu teisel poolajal eeskujulikult: Jenissei säras teatud hetkedel fantastilise viskekindlusega, kuid Kalev polnud sugugi kehvem. Kuigi neljandal veerandajal oli Kalevil probleeme vigadega (veerandaja keskel olid nelja vea peal Janari Jõesaar, Kristjan Kangur, Kristjan Kitsing ja Sten-Timmu Sokk), ei kahanenud võõrustajate eduseis sisuliselt kordagi selliseks, et Jenissei oleks haistnud võidulõhna. Lõpp kiskus küll pisut närviliseks, kuid Kalev pani asja lukku.

Kalev/Cramo – Krasnojarski Jenissei 94:87

  • Kalev: Jõesaar 23 p + 13 lp, Kitsing 22 p, Vinales 16 p + 8 rs, Škele 13 p + 4 rs.
  • Jenissei: Berry 27 p, Zahharov 13 p, Zubcic 12 p + 9 lp, Hogue 8 p, Gudumak 8 p.

Tabelitipp (võidud-kaotused): Himki (9-0), CSKA (6-3), Jenissei (5-3), Lokomotiv-Kuban (5-3), Uniks (5-4), Kalev/Cramo (5-5).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles