Patt sai lunastatud: Anthony Joshua klohmis Paksu Poissi ja võttis tagasi kõik meistrivööd (5)

Postimees Sport
Copy
Andy Ruiz juuniori ja Anthony Joshua (paremal) võitlus.
Andy Ruiz juuniori ja Anthony Joshua (paremal) võitlus. Foto: ANDREW COULDRIDGE/Action Images via Reuters

Profipoksi raskekaalus läksid täna öösel Saudi Araabias vastamisi Andy Ruiz juunior ning Anthony Joshua. Kaalul ei olnud rohkem ega vähem kui WBA, WBO, IBO ja IBF-i meistrivööd, mille Inglismaa võitleja pärast poolt aastat endale tagasi võitis.

Kõrberiigis peetud korduslahingus ei nähtud seekord nokauteerimist, vaid Joshuale määrati võit läbi kohtunike punktide. Kaks õigusemõistjat määrasid 2012. aasta olümpiamängude kuldmedalistile 118:110 ning kolmas 119:109.

Diriyah Arena, kus meeste vastasseis toimus, elas viimastes raundides Suurbritannia poksijale täiel rinnal kaasa. Ligi 14 000 pealtvaatajat rõkkasid ühest suust «AJ, AJ, AJ».

Kui Joshua oli võrreldes eelmise võitlusega, mis toimus 1. juunil New Yorgis, viis kilogrammi kergem, siis Paksu Poisi hüüdnime kandev Ruiz seevastu palju raskem. Tagantjärgi vaadates sai see poksijale saatuslikuks, sest Mehhiko juurtega ameeriklane jäi võrreldes ametivennaga oluliselt aeglasemaks.

Joshua näitas ringis suurepärast liikumist ja intelligentsust. Inglane hoidis Ruiziga distantsi ning ei lasknud kiirete ja tugevate löökide poolest tuntud atleeti enda lähedale. Kaalult raskem mees väsis, samal ajal nautis teine igat hetke, mil sai rambivalguses viibida. Joshua tõestas tervele maailmale, et esimene kaotus suve alguses oli vaid halbade asjade kokkulangemine.

«See oli tema õhtu. Ma ei valmistunud võistluseks selliselt, nagu oleksin pidanud seda tegema. Siinkohal pole muidugi mõtet vabandusi enam otsida, Anthony võitis,» sõnas Ruiz spordimehelikult, kuid pettunud toonides. «Ta oli minust peajagu üle. Arvan, et kui peaksime kolmandat korda ka kohtuma, siis suudaksin ennast elu parimasse vormi saada,» jätkas raudrusikas kommenteerimist.

«Mul on endiselt pikk tee minna. Asi pole ainult minus, vaid terves Suurbritannias. Oleme viinud poksimise laia maailma ning üritan alati toeks olla, kui asi puudutab noorte järelkasvu edendamist. Rohkem ma ei tahakski midagi rääkida, sest olen seda minevikus palju teinud ja suur suu on selline asi, mida inimesed ei austa,» ütles Joshua triumfi järel. «Olen mees, kes on minevikus palju vigu teinud ja elus õige raja kaotanud, õnneks suutsin tagasi jalgadele tõusta ning edasi minna. Pärast esimest kaotust küpsesin ma eelkõige sportlasena, sellepärast armastangi seda ala nii väga.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles