Nupp nokib: Norra malegeenius on tipus ka fantaasiajalgpallis

Postimees Sport
Copy
Norra malekuulsus Magnus Carlsen on Inglismaa kõrgliiga fantaasiajalgpalli tippude seas
Norra malekuulsus Magnus Carlsen on Inglismaa kõrgliiga fantaasiajalgpalli tippude seas Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix

Norra suurmeister Magnus Carlsen, kes on valitsenud maailma malet viimased kümme aastat, on jõudnud tippu ka jalgpalli mänedžerina. Seda küll Fantasy Premier League`i tasandil. Hetkel paikneb male Mozartiks kutsutud norralane fantaasialiigas kõrgel kolmandal positsioonil.

Fantasy Premier League`is saab igaüks kehastuda jalgpallitreeneriks. Eelarvega 100 miljonit naela tuleb soetada 15 mängijat: kaks väravavahti, viis kaitsemängijat, viis keskväljameest ja kolm ründajat. Ühest Inglismaa meistrisarja klubist tohib maksimaalselt valida kolm mängijat. Enne iga mänguvooru esimest matši peab peatreener valima 15 seast need 11 mängijat, kes «platsile lähevad», ja virtuaalse tiimi «lukku panema». Punkte saab löödud väravate, söötude, tõrjete ja nullimängude eest, lisaks on veel boonuspunktide süsteem.

Pärast eelmise nädalavahetuse mänge tõusis male suurmeister rohkem kui seitsme miljoni mängija hulgas koguni kolmandale kohale!  

29-aastane Carlsen, kes viibib Londonis Suurbritannia suurimal malesündmusel – Chess Classicul, ütles ise FPLi kolmanda positsiooni kohta, et tegemist on puhtalt õnnega. 2017. aastal oli FPLi esimese 50 mängijavaliku hulgas koguni seitse norralast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles