Eesti meistriks snuukris krooniti seitsmendat aastat järjest Andres Petrov

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Andres Petrov
Andres Petrov Foto: Toomas Tartes

Möödunud nädalavahetusel selgus 2019. aasta Eesti meister snuukris. Võidukas oli Andres Petrov, kes alistas ühepoolses finaalis kindlalt 6:0 Denis Sokolovi. 

Kokku osales võistlustel 24 piljardisportlast üle Eesti, kellest kaheksa oli tabelisse paigutatud asetusega ning nad alustasid võistlusi 1/8-finaalidest. Teistel tuli põhivõistlustele pääsemiseks mängida ka üks eelvoor.

Tänaseks 7-kordne Eesti meister alistas pühapäeval toimunud poolfinaalis ülekaalukalt Mario Märtsini 5:0, ning finaalis Denis Sokolovi 6:0, kes omakorda poolfinaalis oli parem Ville Pärnist 5:1. Ühtlasi sooritas Eesti parim snuukrimängija oma karjääri suurima punktiseeria – 132 punkti, mis on ühtlasi Eesti läbi aegade parim võistlustel tehtud tulemus snuukris.

Andres Petrov läheb Eestit esindama märtsis toimuvale 2020. aasta Euroopa amatööride meistrivõistlustele Portugalis, mille võitja saab lisaks tiitlile kaheaastase pääsme maailma absoluutsesse snuukri tippliigasse, kus osalevad sellised legendid nagu Ronnie O`Sullivan, Judd Trump, Neil Robertson ja paljud teised.

Eesti Piljardiliidu esindaja Mario Märtsini sõnul näitas Petrov väga kõrgetasemelist mängu, ning oli vaieldamatult turniiri parim mängija. 

«Petrovi mängutase on liikunud viimase aastaga olulise sammu edasi. Sellest räägib ka asjaolu, et Petrov on teinud 2019. aasta turniiridel seitse vähemalt sajapunktist seeriat. Kindlasti loob see head võimalused esindada Eestit ka rahvusvahelistel turniiridel kõrges mängus, ning miks mitte ka püüda pääset profiliigasse», ütles Märtsin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles