Transsooline austraallane jäeti riigi käsipallikoondisest kõrvale (2)

Postimees Sport
Copy
Hannah Mouncey (paremal) mängib naiste liigas ka austraalia jalgpalli
Hannah Mouncey (paremal) mängib naiste liigas ka austraalia jalgpalli Foto: facebook.com

Austraalia käsipallurit Hannah Mouncey`it ei kaasatud  rahvuskoondisesse  Jaapanis toimuvatele naiste käsipalli maailmameistrivõistlustele. Mouncey enda sõnade kohaselt oli ainsaks põhjuseks see, et võistkonnakaaslased ei tahtnud temaga jagada duširuumi.

15. detsembril selgub Jaapanis maailma parim naiskäsipallikoondis. Kuigi Austraalia oli ülivõimsalt nõrgim võistkond MMil, äratas koondis suurt tähelepanu. Nimelt aitas MMi valikmängudel Austraaliat Hannah Mouncey, kes on transsooline, kuid MMile sõitnud võistkonda teda ei arvatud.

Mouncey avaldab kodumaises meedias, et peamiseks põhjuseks oli teatud mängijate tahtmatus temaga garderoobi ja duširuumi jagada. Austraalia käsipalliliidu juhatus selgitas «naise» mitte arvamist võistkonda sellega, et Mouncey polnud piisavalt heas füüsilises konditsioonis.

«Treener ise ütles mulle, et mõned juhtmängijad ei taha minuga ühes riietusruumis viibida, ja seetõttu jäeti mind koodisest eemale,» rääkis Mouncey Austraalia väljaandele Star Observer. 

Hannah Mouncey Callum Mouncey`ina (nr 9) mõned aastad tagasi
Hannah Mouncey Callum Mouncey`ina (nr 9) mõned aastad tagasi Foto: facebook.com

Mehena Callum Mouncey nime kandnud käsipallur esindas ka Austraalia meeste rahvuskoondist 22 korral. 2016. aastal teatas mees, et tunneb end naisena ning alustas hormooniteraapiat. 

Nüüd arvab Callum, et enam kunagi naiste rahvuskoondist esindada ei saa. 

«Olen liiga aus ja otsekohene. Ütlesin naistele välja, mis ma neist arvan, kui nad juba valikturniiri ajal mind endiga ühte riietusruumi ei tahtnud lasta,» rääkis Callum Austraalia meediale.

Austraalia sai MMil kuueses alagrupis viis kaotust ja väravatevahe oli -129.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles