Ai-ai. Kaia Kanepi peab Austraalia lahtiseid ikkagi kvalifikatsioonist alustama?

Postimees Sport
Copy
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: Aaron Doster/USA Today Sports/Scanpix

Pärast ITFi turniirivõitu Tšehhimaal tõusis Eesti naiste tennise teine reket Kaia Kanepi  maailma edetabelis 101. kohale ning näis, et eestlanna on sellega koha  Australian Openi põhitabelisse kindlustanud, ometi pole see endiselt sajaprotsendiliselt tagatud.

Teadaolevalt kasutavad viis naistennisisti (Catherine Bellis, Vera Zvonareva, Katerina Bondarenko, Katie Boulter ning Anna Schmiedlova) Austraalia lahtiste meistrivõistlustel kaitstud asetust, mis lubab pärast vigastusperioodi mängida kuuel turniiril, kasutades vigastusperioodi eelset WTA edetabeli kohta.  

Australian Openi põhitabelisse pääseb 128 naist, neist 104 edetabelikohaga, 16 mängiiat kvalifikatsioonist, kaheksa saavad korraldajatelt vabapääsme ehk wild card’i. Kui nüüd lisanduvad need viis tennisisti, kes saavad põhitabelisse kaitstud edetabelikohaga, siis praeguse edetabelikohaga naisi pääseks Australian Openi põhitabelisse 99 ning Kanepi oleks 101. positisooniga teine naine joone all. Kuna valgevenelanna Viktoria Azarenka ei ole ennast Austraalia lahtistele üles andnud, siis on hetkel eestlanna esimene, kes põhitabelisse ei pääse.

Samas on siiski üsna tõenäoline, et keegi esisaja mängijatest aasta esimesest suure slämmi turniirist loobub ja Kanepi põhitabelis koha ikkagi saab. Austraalia lahtiste põhitabeli avaringi matši kaotaja teenib kopsaka auhinnaraha – 46 000 eurot, võitja kasseerib juba 65 000 eurot. Turniiri võitja saab tšeki 2,5 miljonile eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles