Hooaega tagasihoidlikult alustanud Pärnu võrkpalliklubi tõestas eurosarjas, et neid on veel vara maha kanda

Carl-Robert Puhm
Copy
3:1 võit Horvaatia hõbeda üle andis pärnakatale põhjust rõõmustamiseks.
3:1 võit Horvaatia hõbeda üle andis pärnakatale põhjust rõõmustamiseks. Foto: Tairo Lutter

CEV Challenge'i eurosarja eelringis Rootsi klubist Linköpingist jagu saanud Pärnu võrkpalliklubi jätkas edukat eurohooaega ka põhiturniiril. 1/16-finaali avamängus alistati koduväljakul Horvaatia klubi Kaštela Mladost Ribola 3:1.

Tänavu vigastustetondiga maadelnud pärnakad pole koduses meistrisarjas seni edukad olnud. Kuue võidu ja seitsme kaotusega paiknetakse Eesti-Läti liigas alles viiendal kohal. Ometi suutis suvepealinna meeskond Horvaatia hõbeda vastu tõestada, et ka koduse meistriliiga keskmik on Euroopas ohtlik vastane. Punkt-punktis alanud avageimis tegid Avo Keele hoolealused eduseisu sisse geimi keskel. Hoos oli viimastes kohtumistes tagasihoidlikult esinenud lätlane Kristaps Platacs, kes avageimis seitse silma kogus. «Kristaps ongi natuke ebastabiilne. Kui ta koguaeg nii hästi mängiks, palliks ta ilmselt kuskil mujal. Ta peab tegema tööd, et leida vajalik stabiilsus,» iseloomustas Pärnu peatreener pärast mängu lätlase esitust. Geimi keskel kolmepunktilisse eduseisu pääsenud Pärnu tegi lõpetuseks 8:4 spurdi ja võitis mõneti üllatuslikult esimese geimi 25:18.

Teises vaatuses hõreda koosseisuga mänginud Pärnu hoog rauges. Vastased panid servil juurde ning kodumeeskonna vastuvõtt muutus ebakindlamaks. Esimese geimis mängu vedanud Platacs jäi rünnakute lahendamisega hätta ning Horvaatia meeskond teenis kindla 8-punktilise geimivõidu, seis 1:1.

Kolmandas geimis toimus aga totaalne muutus ning mängu autsaiderina alustanud Pärnu oli kui ümbersündinud. Taas leidis enda mängu Platacs, blokis tegutses võimsalt venelane Andrei Gvozdjov ning kõrge resultatiivsusega paistsid silma ka eestlastest nurgaründajad. 20 minutit kestnud geimis haaras Pärnu kohe 8:2 eduseisu ning tagasivaatamist polnud. Täiskäigul jätkates tehti horvaadid täielikult maatasa ning võeti koguni 15-punktiline geimivõit.

«Horvaatias näeme,» vastaste peatreeneri Ivan Rancici sõnum Avo Keelele

2:1 juhtima pääsenud pärnakad ihkasid matši lõpetada 3:1 võiduga. Selline resultaat jätnuks kordumiskohtumiseks võimaluse ka 2:3 kaotusega järgmisesse ringi pääseda. Horvaadid aga midagi lihtsalt ei andnud ning alustasid kohe 2:5 spurdiga. Pärnu suutis mängu geimi keskel võrdustada ja algas närvide mäng. Pärnu pääses 23:21 juhtima, ent vastased punnisid vastu. Pärnu suutis otsustavatel punktidel näidata siiski külma närvi ning Taavet Leppiku kindlad rünnakulahendused tõid 3:1 võidu suvepealinna. Kodumeeskonna loots Keel heast tulemusest pilvedesse ei tõusnud. «Vastaste peatreener ütles mulle pärast mängu, et Horvaatias näeme. Eks see ole meile väga selge sõnum. Seal nad nii kindlasti ei mängi.»

Korduskohtumine peetakse 18. detsembril Horvaatias. Pärnule piisab edasipääsuks ka 2:3 kaotusest.

CEV Challenge'i karikas

Pärnu VK - Kaštela Mladost Ribola 3:1 (25:18, 17:25, 25:10, 25:23)

Pärnu parimad punktitoojad: Platacs 22 p, Leppik 18 p, Gvozdjov 10 p

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles