Sambamaa pallivõlur: Messi pole läbi aegade parim

Postimees Sport
Copy
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Endine AC Milani ja FC Barcelona jalgpallur Ronaldinho teatas üllatuslikult, et kuuekordne Ballon d'Ori võitja Lionel Messi pole endiselt maailma parim vutimees.

Argentina väravakütt, kes on senise karjääri jooksul löönud hullumeelsed 714 väravat, teenis Euroopa parima jalgpalluri trofee selle kuu alguses. 32-aastase Messi jaoks on see kuues kord, kui ta taolise tunnstuse osaliseks saab ning ühtlasi rekordiga, sest kunagi varem ei ole keegi sellisel arvul tiitlit võitnud.

«Olen õnnelik, et Messi võitis. Olime head sõbrad juba Barcelona päevil,» sõnas 39-aastane Ronaldinho, kes esindas Kataloonia hiidu aastatel 2003–2008. «Mulle ei meeldi teisi võrrelda, kuigi oleks päris raske väita, et just tema on läbi aegade parim. Enda ajastu mõistes on ta kindlasti esinumber.»

Kui kunagisel Brasiilia jalgpallikoondise ikoonil paluti välja tuua paar mängijat, kes võiksid läbi aegade parima nimetusele kandideerida, siis otsustas Ronaldinho «vana» Ronaldo ning Diego Maradona kasuks. «Kunagi olid seal Maradona, Pele, Ronaldo... üsna raske on Messit sellises nimistus esimeseks seada.»

Tänaseks professionaalse sportlastee lõpetanud Ronaldinho riputas putsad varna 2015. aastal. Särava karjääri jooksul krooniti ta Brasiilia ridades maailmameistriks, Barcelonaga Meistrite liiga võitjaks ja 2005. aastal ulatati tema embusesse ihaldatud Ballon d'Or.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles