Eesti Jalgpalli Liit käivitab tüdrukute U17 Eliitliiga

Postimees Sport
Copy
Naiste jalgpall (pilt on illustreeriv)
Naiste jalgpall (pilt on illustreeriv) Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) viib järgmiseks hooajaks tütarlaste liigades sisse muudatusi ning uue sarjana alustab tüdrukute U17 Eliitliiga.

«Analüüsisime seda, kas olemasolev liigade struktuur toetab mängijate ja naiste jalgpalli üldisemat arengut või oleks vaja ümberkorraldusi. Leidsime, et kohati liiguvad tüdrukud liiga kiirelt täiskasvanute liigadesse ja samal ajal on ka väljalangemine suur,»sõnas jalgpalliliidu tehniline direktor Janno Kivisild.

«Otsisime koostöös klubidega lahendusi ja arutlesime muudatuste üle, mis võiksid tõsta nii kvaliteeti kui ka kvantiteeti. Lähtusime lõppenud hooajast, kus U15 ja U13 liigad olid hästi komplekteeritud. Meie soov on hoida tugevad grupid koos ning pakkuda põlvkondadele sujuv ja loogiline üleminek järgmistesse vanuseklassidesse. Diskussiooni tulemusel esitasime liigade reformi ettepaneku, kus loome U17 Eliitliiga ning tõstame ümber ka vanuseklasse,» seletas Kivisild muudatusi.

Esmakordselt käivituv tüdrukute U17 Eliitliiga hakkab toimima analoogselt poiste U17 Eliitliigaga, kus EJL katab võistkondade transpordikulud. Uus liiga pakub suuremat paindlikkust ja võimalust väiksematele klubidele omavahel koostööd teha. Liigasse saab välja panna ka regionaalseid klubide koondiseid ja klubidel on võimalik anda mängijaid teise võistkonda mängima üleminekut tegemata.

Võrreldes lõppenud hooajaga, kaovad järgmiseks aastaks tüdrukute U15, U13 ja U11 liigad. Nende asemel tekivad U14 ja U12 vanuseklassid ning luuakse U9 liiga. Sarnaselt eelmise hooajaga toimuvad ka 2020. aastal mängud U10 vanuseklassis.

Foto: EJL
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles