Rakvere alistas Eesti-Läti korvpalliliigas tiitlikaitsja Ventspilsi

Postimees Sport
Copy
Rakvere Tarvase mängumehed.
Rakvere Tarvase mängumehed. Foto: Ain Liiva

Eesti-Läti korvpalliliigas peeti reedel ära üks kohtumine, milles Rakvere Tarvas võõrustas Läti tippklubi BK Ventspilsi ja kodumeeskond sai magusa 87:78 võidu.

Mäng algas tasavägiselt, kuigi seitsme minuti möödudes oli Ventspils 17:11 peal. Seejärel tabas Kristo Saage kaks kaugviset ning Thomas Theddus Hamilton IV ühe, millega lõppes avaveerand 23:24 Rakvere poolt vaadatuna. Saage viie järjestikuse punkti toel asus Rakvere peagi ka 31:25 juhtima. Külalised vastasid 7:0 spurdiga, kuid 1.50 enne poolaja lõppu viigistas Hamilton kaugviskest seisu. Puhkepausile mindi siiski Ventspilsi neljapunktilisest eduseisust.

Enamik kolmandast veerandajast juhtis Ventspils mängu, aga 3.16 enne viimase neljandiku algust viis Egert Haller omad 57:56 ette. Eduseis järgnevate minutite jooksul mitmel korral vahetus, ent neljas veerandaeg algas Devin Lee Harrise tabatud kolmepunktiviskest Rakvere juhtimisel 64:63. Ventspils läks 65:64 uuesti ette, aga Rakvere vastas ligi seitsme minutiga 14:2 spurdiga. Ventspilsi tagamängija Timothy Neocartes Shorts II eestvedamisel suudeti 46 sekundit enne lõpuvilet vähendada vahe kuuele punktile. Sellest lähemale aga siiski ei pääsetud ning vabavisete abil vormistas Rakvere üheksapunktilise võidu.

Visketabavuses jäi Ventspils 49% - 42% peale ja lauavõitlus võideti 43:29 (ründelaud 9:6). Korvisööte andis Rakvere rohkem 17:16 ning pallikaotuseid tegi Ventspils rohkem 20:11.

Thomas Theddus Hamilton IV viskas Rakvere parimana 24 punkti ja võttis 8 lauapalli. Kristo Saage lisas 19 punkti ja Devin Lee Harris 18 punkti, 5 lauapalli ja 8 korvisöötu. Tormi Niits järgnes 16 punkti ja 6 korvisööduga, Egert Haller tõi 7 ja Marcus Merimaa 3 punkti. Meeskonna kapten Janis Vahter punkte kirja ei saanud ning mänguks polnud üles antud ka Renato Lindmets.

Ventspilsi resultatiivseim oli Timothy Neocartes Shorts II 19 punkti, 4 lauapalli ja 4 korvisööduga. Maris Gulbis tõi 14 silma ja 7 lauapalli ning Ronalds Zakis järgnes 11 punkti ja 7 lauapalliga.

Eesti-Läti korvpalliliiga jätkub laupäeval, 14. detsembril, kui vastamisi on TalTech - BK Ventspils, Riia VEF - Rapla Avis Utilitas ja Jurmala - Valmiera Glass VIA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles