Inglismaa kõrgliiga: Salah vedas liigaliider Liverpooli võidule, Teemu Pukki röövis Leicesterilt punkte

Postimees Sport
Copy
Mohamed Salah (paremal)
Mohamed Salah (paremal) Foto: Peter Byrne/PA Wire/PA Images

Inglise jalgpalli kõrgliiga 17. voorus alistas liigaliider Liverpool 2:0 kõrgliiga viimase võistkonna Watfordi, Leicester kaotas aga punkte liiga eelviimase Norwichi vastu. 

Liverpool oli koduväljakul peetud mängus selge favoriit, oma tugevust suudeti tõestada avapoolaja lõpus kui Mohamed Salah meeskonna 1:0 juhtima viis. Sellisel seisul mindi ka poolajapausile.

Teisel poolaja alguses suutis Sadio Mane samuti palli väravasse lüüa, kuid VARi abiga tuvastati, et rünnaku tekkimisel oli olnud suluseis ja nii Mane värav tühistati. Kohtumise 90. minutil lõi aga Salah kohtumises oma teise värava ja kindlustas Liverpoolile 2:0 võidu.

Liigas teist kohta hoidev Leicester kohtus õhtuses mängus Norwichiga, kes asub kõrgliigas eelviimasel ehk 19. kohal. Vaatmata sellele ei kujunenud Leicesteri õhtu kergeks.

Imelist hooaega tegev Teemu Pukki viis Norwichi võõrsil juba 26. minutil juhtima. Siiski jõudis Leicester poolaja lõpus viigistada, kui Jamie Vardy suunas palli vastu Tim Kruli ja sealt põrkas pall edasi väravavõrku. Teisel poolajal kumbki meeskond väravani ei jõudnud ja nii lepiti 1:1 viiki. 

Chelsea kohtus koduväljakul Bournemouthiga ja ka nende jaoks kujunes tänane mängupäev keeruliseks - vaatamata mitmetele võimalustele ei suudetud väravat lüüa ja hoopis Bournemouthi poolelt jõudis Dan Gosling 84. minutil väravani. Chelsea kaotas kohtumise 0:1. 

Teiste tänaste kohtumiste seisud: Burnley - Newcastle 1:0 (58. C. Wood), Sheffield United - Aston Villa 2:0 (50., 73. J. Fleck), Southampton - West Ham 0:1 (37. S. Haller).

Liverpool juhib kõrgliigat turvalise eduga, nad on 17. mänguga kogunud 49 punkti. Lähim jälitaja Leicester on hetkel Liverpoolist 10 punkti kaugusel, Watford jätkab liigas viimasel kohal üheksa punktiga, Norwich on eelviimane 12. punktiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles