Käsipalli Balti liigas jätkasid Eesti klubid taas viigilainel

Postimees Sport
Copy
etk laupäevasest Balti liiga mängust Klaipeda Dragunase ja Põlva Serviti vahel.
etk laupäevasest Balti liiga mängust Klaipeda Dragunase ja Põlva Serviti vahel. Foto: RK Dragunas

Teist päeva järjest said kolm Eesti klubi käsipalli Balti liiga mängudes tabelisse viigipunkti. Põlva Serviti mängis võõrsil Läti meistri Dobele ZRHK Tenaxiga 26:26 (11:11) ning Viljandi HC ja HC Tallinn kohtumine lõppes 24:24 (11:11). HC Kehra kaotas Riias kohalikule Celtnieksile 28:32 (14:15).

Talvepausile siirdudes juhib Balti liiga A-alagruppi Riihimäe Cocks kaheksa punktiga, Minski SKA-l ja eile üllatuslikult Cocksi alistanud Tenaxil on seitse, Zaporožje ZTR-il viis, Klaipeda Dragunasel kolm ja Servitil kaks silma. B-alagrupis on nii Kehral, Celtnieksil kui Vilniuse VHC Šviesal üheksa punkti, järgnevad Kaunase Granitas-Karys kuue, Tallinn viie ja Viljandi kahe silmaga.

Musting jäi rahule mängijate võitlusvaimuga

Ainsa Eesti klubina tugevamas kuuikus mängiv Põlva Serviti alustas Läti meistermeeskonna Tenaxi vastu hästi ning Alfred Timmo ja Henri Sillaste tõid 2:0 eduseisu. 11. minutil juhiti Ülljo Pihuse värava järel 5:3, kuid siis jäädi hätta lätlaste puurisuul seisnud vaid 17-aastase Martinš Ozolinši ülemängimisega.

Tenax viskas kolm vastuseta väravat ning sai omakorda juhtima. 21. minutil tuli Elvijs Lazda kiirrünnaku järel seisuks 9:7, aga siis oli Serviti korda spurtida. Kaks tabamust Pihuselt, täpne karistusvise Mathias Rebaselt, ridamisi tõrjeid Eston Varuskilt ja Carl-Eric Uibo väravast mindi juhtima 11:9. Tenax lõpetas väravatepõua ja vaheajaks oli seis viigis 11:11.

Täpselt sama põnev ja tasavägine heitlus jätkus teisel pooltunnil. Serviti sai 13:11 ette, et siis vastastel lubada 4:0 vahespurt teha. Seejärel viskas Eesti meister 80 sekundi jooksul kolm väravat ja Sillaste viskest juhiti 38. minutil 16:15. Sarnaselt liigutigi – kord üks meeskond ees, siis teine ning kumbki ei saanud kordagi enamat kui kaheväravalist edu.

Kui mängida jäi viis minutit, tegi Varusk suurepärase topelttõrje ja Timmo viis Serviti ette 25:23. Läti koondise joonemängija Egils Politers tabas kaks korda järjest, Tõnis Kase aitas uuesti juhtima põlvalased, ent Aivis Jurdžs viskas 26:26 viigivärava. Sillaste tabas Serviti kasuks viis ning Kase ja Anatoli Tšezlov neli korda.

«Pihku jäi reisilt vaid üks punkt, aga saan mängijatega rahul olla. Arvestades, et meil jäi neli meest erinevatel põhjustel koju ning täna langes rivist veel Ülljo Pihus, siis noor koosseis sai kõva karastuse, tegutses tõesti hingega ja võitles mõlemas mängus lõpuni,» lausus Serviti peatreener Kalmer Musting.

Viljandi ja Tallinn said teise viigipunkti järjest

Uskumatult väravatevaeselt algas Viljandis kahe Eesti klubi omavaheline vastasseis. Kümnendal minutil oli mänguseis 2:2, siis sai paari väravaga eest HC Tallinn, kuid 21. minutil viis Mihkel Lõpp 7:5 juhtima Viljandi HC. Külalised said korraks veel ette, aga poolajavileks seadis Kristo Järve tabloole neli ühte ehk 11:11.

Rauno Ausi ja Markus Oliver Mädo tabamustest sai pärast puhkepausi 13:11 ette Tallinn, aga siis haarasid kontrolli mulgid. Suure osa teisest poolajast oli Viljandi peal värava või kahega. Võitu siiski ei saadud ning teist päeva järjest said mõlemad meeskonnad Balti liigas viigipunkti, sel korral tulemusega 24:24. Järve viskas Viljandi kasuks kümme ja Aleksander Pertelson viis väravat, pealinlastel tabas Aus kaheksa ja Mädo viis korda.

HC Kehra/Horizon Pulp&Paper kohtus võõrsil Riia Celtnieksiga ning jäi kohe algul tagaajaja ossa. 18. minutil läks Läti liiga hõbedameeskond 10:6 juhtima, kuid siis sai Kehragi oma ründemängu toimima. Üheksa minutit hiljem viis Tanel Vilks kehralased 13:12 ette, ent vaheajaks juhtis Celtnieks 15:14.

Teisel pooltunnil lasi Kehra vastased veidi enam eest ning ei saanud kuidagi lähemale kui kaks väravat. Lõpuvile märkis kodumeeskonna 32:28 võitu. David Mamporia ja Uvis Strazdinš viskasid seitse ning Sigmar Seermann ja Indrek Normak neli väravat. Pidurdamatu oli Celtnieksi valgevenelasest mängujuht Aleksei Gaisa, kelle arvele jäi tosin tabamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles