Rootsi alistas skandaalses finaaltrilleris Šveitsi

Postimees Sport
Copy
Rootsi saalhokimängija Johanna Hultgren (11) rõõmustab visatud 3:2 võiduvärava üle. See värav tõi Rootsile ka MM-tiitlli.
Rootsi saalhokimängija Johanna Hultgren (11) rõõmustab visatud 3:2 võiduvärava üle. See värav tõi Rootsile ka MM-tiitlli. Foto: PER WIKLUND via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran/Scanpix

Kuigi Rootsi koondisel jäeti naiste saalihoki MMi finaalmatšis skandaalsel moel lugemata üks värav, ei rikkunud see Tre Kronorite pidu. Rootslannad alistasid finaalis korraldajamaa Šveitsi 3:2 ja tulid maailmameistriteks.

Enne Johanna Hultgreni lisaaja võiduväravat oli juba Rootsi ühe korra 3:1 ees olnud, kuid väravat imekombel ei loetud. Kuigi pall ületas Šveitsi väravajoone, jäeti videokorduse vaatamise järel värav lugemata.

«Täiesti usukumatu, kui vaatame praegu neid pilte, siis on selgelt näha, et pall on väravas. See on skandaal, meilt üritati kulda röövida,» ütles mängu jälginud Rootsi meeste koondise kollkipper Patrik Åman Expressenile.

Seega jäi seisuks 2:1 Rootsile. Matš läkski trilleriks kätte, sest šveitslannadel õnnestus mängu lõpus ilma väravavahita mängides viigistada 2:2. Värav sündis vaid kaheksa sekundit enne normaalaja lõppu.

Lisaajal pani Rootsi oma paremuse siiski maksma, kui Hultgren augulise palli Šveitsi väravavõrku saatis.

Rootslannade kapten Anna Wijk, kes andis otsustavale väravale eelnenud täpse söödu, ütles, et see kõik on uskumatu.  

«See on sõnulkirjeldamatu tunne. Olen üliõnnelik ja uhke,» rääkis Wijk rootslaste Kanal5-le.

Pronksmedali teenis Soome, kes pronksimatšis alistas Tšehhi 5:4. Soomlanna Oona Kauppi, kes põmmutas MMil 15 väravat, valiti turniiri väärtuslikumaks mängijaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles