Autospordi edetabel: nemad olid lõppeva hooaja kõige paremad vormelipiloodid (1)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Lewis Hamilton võistlejaterivi ees.
Lewis Hamilton võistlejaterivi ees. Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP

Väljaanne Autosport reastas järjekorda kümme lõppenud hooaja kõige paremat vormel 1 pilooti. Edetabel koostati puhtalt sõitjate esituste järgi ehk võimalus tunnustuseks oli ka neil, kes kõige kiiremate autode roolis ei istunud.

Kõige parem piloot lõppeval hooajal oli Autospordi hinnangul karjääri kuuenda MM-tiitli kindlustanud Lewis Hamilton. «Tema ainus tõsine rivaal tiitlile oli meeskonnakaaslane Valtteri Bottas. Ja tegelikult polnud temagi tõsiselt võetav rivaal, võib-olla vaid hooaja alguses,» kirjutati kommentaariks.

Teise koha teenis Max Verstappen. Selgitusse kirjutati, et kuigi Verstappen tegi vigu, polnud need nii ulatuslikud nagu eelmisel hooajal. «Ta oli sel hooajal palju küpsem sõitja ning kujutas meie edetabelis Hamiltonile tõelist ohtu.»

Autospordi edetabeli kolmanda poodiumiastme hõivas Charles Leclerc. «Ta ei ole veel täiesti küps sõitja, kuid suutis end aastaga tõestada. Oma parimatel päevadel on ta võrdne Hamiltoni ja Verstappeniga. Pole kaugel aeg, mil tema parim ongi tema jaoks normiks.»

Autospordi 2019. aasta parimad vormel 1 sõitjad:

  1. Lewis Hamilton
  2. Max Verstappen
  3. Charles Leclerc
  4. Carlos Sainz Jr
  5. Valtteri Bottas
  6. Daniel Ricciardo
  7. Sergio Perez
  8. George Russell
  9. Lando Norris
  10. Sebastian Vettel
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles