Hispaania hiiud noolivad Amsterdami Ajaxi komeeti

Kris Ilves
, reporter
Copy
Donny van de Beek (esiplaanil).
Donny van de Beek (esiplaanil). Foto: OLAF KRAAK/EPA

Läinud kevadel Euroopa jalgpalli Meistrite liiga poolfinaalis mänginud ja Amsterdami Ajaxiga Hollandi meistriks kroonitud Donny van de Beek võib juba jaanuaris uutele jahimaadele siirduda.

Tema soetamisest on huvitatud paljud Inglismaa klubid, kuid Hispaania meedia hinnangul on soosikud hoopis sealsed hiiud Barcelona ja Madridi Real. Väljaande Sport andmetel on Reali juhtkond Hollandi koondislase agendiga sel teemal juba rääkinud. Van de Beeki küljes olev hinnalipik on hinnanguliselt umbes 50–60 miljoni euro suurune.

22-aastane keskpoolkaitsja on tänavusel hooajal löönud Hollandi meistriliigas Ajaxi särgis viis väravat ja andnud neli resultatiivset söötu. Meistrite liigas on samad näitajad vastavalt kaks ja üks.

Edukaks kujunenud eelmise hooaja järel lahkus Hollandi suurklubist kaks põhimängijat, kui keskkaitsja Matthijs de Ligt siirdus Torino Juventusesse ja keskpoolkaitsja Frenkie de Jong Barcelonasse.

Tänavu sügisel ei õnnestunud Ajaxil Meistrite liiga play-off’i pääseda: Ajax sai H-alagrupis kümme punkti, kuid kaks paremat olid hoopis 11 punkti kogunud Valencia ja Londoni Chelsea. Euroopa liiga play-off’is kohtub Ajax Hispaania kõrgliigaklubi Getafega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles