Gianluigi Buffon teeb jälle Serie A ajalugu

Kris Ilves
, reporter
Copy
Gianluigi Buffon.
Gianluigi Buffon. Foto: Jonathan Moscrop/Sportimage/PA Images

Torino Juventuse jalgpallimeeskonna väravavaht Gianluigi Buffon on ühe mängu kaugusel Paolo Maldini rekordist.

Kogu karjääri (1984-2009) AC Milani esindanud endise kaitsja Maldini kontol on 647 mängu Itaalia jalgpalli kõrgliigas Serie A. Buffon on tänavusel hooajal Juventuses poolaka Wojciech Szczesny järel teine number, kuid saanud sellegipoolest kirja kuus kohtumist ja jõudnud Maldinile lähedale.

Kolmapäeval, 18. detsembril, kui Juventus kohtub liigamängus võõrsil Sampdoriaga, pääseb kõigi eelduste kohaselt platsile Buffon, mitte Szczesny, sest poolakat kimbutab pisivigastus. Kui nii juhtub, siis teeb 41-aastane Buffon jälle Serie A ajalugu. 

Peale Maldini (647) ja Buffoni (646) on enam kui 600 mängu Itaalia jalgpalli kõrgliigas kirja saanud ka Francesco Totti (619) ja Javier Zanetti (615). Tegevmängijatest on Buffoni järel teine Milano Interi puurilukk Samir Handanovic (459) ja kolmas Sampdoria ründaja Fabio Quagliarella (453).

Serie A rekordid, mis kuuluvad Buffoni nimele: kõige rohkem nullimänge (294), kõige rohkem järjestikuseid nullimänge (10), kõige rohkem nullimänge ühel hooajal (21), kõige rohkem meistritiitleid (9).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles