Kristjan Ilves loobus Ramsau MK-etapist ja alustab hooaega Val di Fiemmes

Andres Vaher
, reporter
Copy
Praegu laiub neil Lillehammeri trampliinidel lumi, kus Kristjan Ilvesel mõnus hüppetunnetust taastada.
Praegu laiub neil Lillehammeri trampliinidel lumi, kus Kristjan Ilvesel mõnus hüppetunnetust taastada. Foto: Team Ilves

Kui veel äsja hellitas kahevõistleja Kristjan Ilves lootust, et saab hooaega alustada juba sel nädalavahetusel Ramsau MK-etapil, siis nüüd otsustas ta avalöögi lükata uude aastasse.

Kuna kaelavigastusest taastuv Ilves sai Eestis uuringutel käia esialgu kavandatust varem ning nii nende tulemused kui üldine enesetunne olid positiivsed, lausus ta eelmisel nädalal Norra harjutama sõites: «On suur võimalus, et teen hooaja avastardi juba Ramsaus.»

Tänaseks on siiski selge, et sellest plaanist ta loobub. «Targem on kaela siiski veel hoida ja mitte kiirustada. Samuti arvan, et saan rohkem kasu Lillehammeris harjutamisest kui kahest võistlusest. Ma ei tunne end mäel veel piisavalt kindlalt ja stabiilselt, et minna maailma paremikuga võidu peale panema,» selgitas Ilves ja lisas, et kirjeldatud tegurid etendasid otsuses võrdset kaalu.

Ta timmib Norra talikeskuses vormi koos isa Andruse ja Eesti noorte kahevõistlejatega, kelle reis Saksamaale lumepuudusel ära jäi.

Täpselt kuu tagasi Norra meistrivõistlustel kukkunud ja kaela lülisambaid vigastanud Ilves tegi pärast ravi esimesed hüpped eelmise nädala lõpus. Suusatada lubasid arstid tal juba varem.

«Pühapäeval pidasime siin kontrollvõistluse – seal tundsin, et keha ei ole pikemaks pingutuseks veel päris valmis. Mis on täiesti normaalne. Aga üldine füüsiline seis ei ole üldse hull. Pean lihtsalt kannatlik olema,» märkis Ilves.

Nii-öelda rongist maha jäänud sportlane tunneb mõistagi suurt võistlusnälga. «Ütlesin ka Norra koondise treeneritele: raske on kodus istuda ja teid telerist vaadata. Samas on süda rahul, sest treeningkaaslastel on läinud väga hästi. See sisendab usku, et kui oma soorituse suudan ära teha, peaks ka endal potentsiaali küll olema,» arutles Ilves.

«Muidugi ootan, et saaks juba numbri selga tõmmata. Aga samas tunnen ka suurt rõõmu võimalusest tagasi mäel olla ja hüpata. Lihtsalt treenimine on ka praegu täitsa äge! Eriti veel sellistes supertingimustes nagu siin on,» kiitis Ilves Lillehammeri olusid.

Seega liitub 23-aastane elvalane MK-karusselliga jaanuari teisel nädalavahetusel Val di Fiemmes. Sealt jääb koduse Otepää etapini (7.–9. veebruarini) täpselt üks kuu. Vahepeal võisteldakse veel Oberstdorfis ja Seefeldis.

Seni on peetud neli MK-etappi ning kõik need võitnud Jarl Magnus Riiber. Norra koondislased, kellega koos Ilves hooajaks valmistus, hõivavad paremusjärjestuses neli esimest kohta. Riiberile järgnevad Jørgen Graabak, Jens Luraas Øftebro ja Espen Bjørnstad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles