Purjus peaga suurvõistlusel töötanud Eesti kohtunik sai kaheaastase tegutsemiskeelu

Postimees Sport
Copy
Iluuisutamine (pilt on illustreeriv)
Iluuisutamine (pilt on illustreeriv) Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Rahvusvaheline Uisuliit (ISU) määras Eesti kohtunikule Nikolai Salnikovile kaheaastase tegutsemiskeelu, sest mees osales Itaalias peetud juunioride GP-l joobes olekus.

ISU avaldatud raporti kohaselt ilmus 62-aastane Salnikov 2. oktoobril toimunud Itaalia GP kohtunike koosolekule tõsises joobes ning vajus nõupidamise alguses koheselt magama. Mees oli lausa nii purjus, et ei suutnud enda kohalolekut nimede väljahõikamisel kinnitada.

«Ta heitis ennast peaaegu kõrvalistuva kohtuniku peale magama, kes oli sunnitud tooli temast eemale nihutama. Koosoleku lõpus oli ta endiselt nii purjus, et suutis vaevu toolilt tõusta. Ta kukkus ja vajas abi, et saada tagasi bussi peale, mis kohtunikud hotelli toimetas,» seisis ISU teadaandes.

Sellega polnud paraku inetu käitumine lõppenud, sest 4. oktoobril oli Salnikov pärast võistlust end jäähalli restoranis täis joonud. Tarbimine läks lausa nii liiale, et restorani omanik keelas töötajatel tema teenindamise. Samuti jäi ta hotelli sõitvast bussist maha, mistõttu tuli korraldajatel talle eraldi auto tellida.

Distsiplinaarkomisjon karistas meest uisuliidu eetikakoodeksi ja kohtunikutöö reeglite rikkumise eest kaheaastase tegutsemiskeeluga.

Täpsem raport on kättesaadav siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles