Noored Eesti ratturid sõidavad uuel aastal Prantsusmaal

Postimees Sport
Copy
Siim Kiskonen
Siim Kiskonen Foto: Team ECSEL Saint-Etienne Loire

22-aastane Eesti rattur Siim Kiskonen liitus Pratsusmaa esimese divisjoni klubiga Team ECSEL Saint-Etienne Loire, kus sõidab ka Joosep Sankmann

«Kuna suve lõpus selgus, et Cycling Tartu soovib uuest hooajast olla U23 ratturite meeskond, pidin endale algavaks hooajaks uue meeskonna leidma. Minu õnneks on Cycling Tartu peatreeneril Rene Mandril Prantsusmaal endistest aegadest palju tutvusi, tänu sellele leidsin endale uue klubi. Saint-Etienne on läbi aegade eestlaste seas olnud Prantsusmaal populaarne meeskond, seega oli pakkumine mulle kohe üsna meeldiv,» täpsustas Kiskonen klubivahetust.

«Olen üsna kindel, et uues klubis on tingimused piisavalt head, et mu ratturikarjäär oleks jätkuvalt tõusuteel. Lisaks minule on meeskonnas eestlastest veel Joosep Sankmann, kõik ülejäänud on prantslased. Arvan, et siledamatel, lühemate tõusudega ja kurvilistel kitsastel teedel toimuvatel sõitudel peaksin saama sõita enda tulemuse peale. Kuna meeskonnas on väga tugevad mägironijad, siis päris mägistel sõitudel pean pigem teisi aitama.»

«Esimene nädalane treeninglaager uue meeskonnaga toimub Portugalis Taviras uue aasta 23. jaanuarist. Võistlushooaeg saab alguse Prantsusmaal 14. veebruaril. Eesti võistluskalendrit veel ei tea, aga loodan, et olen piisavalt arenenud ja suudan piisavalt tulemust teha, et Eesti koondisesse mahtuda Tour of Estonial ja Balti velotuuril. Saab olema põnev hooaeg täiesti uue võistluskalendriga prantsuse keskses meeskonnas,» võttis Kiskonen oma ootused kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles