Varem Venemaa sporti kritiseerinud Rootsi olümpiavõitja tunneb venelastele südamest kaasa (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sebastian Samuelsson
Sebastian Samuelsson Foto: JOHAN AXELSSON/www.imago-images.de

Veel aasta alguses saatis PyeongChangi olümpiavõitja Sebastian Samuelsson WADAle ülikriitilise kirja, milles avaldas pettumust nende töös seoses Venemaa spordi karistamisega. Nüüd, kus otsus tehtud, tunneb rootslane puhastele Venemaa atleetidele südamest kaasa. 

«WADA «karmi tähtaja» kukkumisest on nüüd mitu päeva möödas, kuid WADA ja teie juhitav komitee vaikivad, ehkki olete keset ajaloo suurimat kriisi ja spordiajaloo suurimat skandaali. Küllap mõistate, et kogu maailma sportlased ja spordifännid on sellisest kohatust käitumisest täiesti rabatud. Miks teeb WADA pidevalt tagatubades mingeid salasobinguid ajal, mil neilt oodatakse tegutsemist ja juhivõimete näitamist?» kirjutas Samuelsson 3. jaanuaril WADA esimehe Johnathan Taylorile lähetatud kirjas.

Rootslane lisas, et sportlaste arvates polnud WADA ja ROK ikka veel Venemaad «pärast kõigi aegade suurimat dopinguskandaali» teenitud moel karistanud. «Teie viimased kommentaarid meediale annavad ainult tuld tundele, et õiglus pole võidutsenud ning poliitika on põhimõtetest kõrgemale seatud. Härra Taylor, siinkohal tuleb põhimõtetest kinni pidada, õigesti käituda ja veenduda, et jätate endast ajalukku õige jälje.»

Nüüd veidi vähem kui aasta hiljem, pole siiski Samuelsson täielikult rahul tehtud otsusega, mis langetati 9. detsembril. Nimelt määras WADA Venemaale keelu, millega jäetakse nende koondis nii 2020. kui ka 2022. olümpiamängudelt kõrvale. Lisaks ei saa venelased oma lipu all osaleda maailmameistrivõistlustel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles