Meistriliiga aasta lõpetas Serviti võit Tapa üle

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Meistriliiga 2019. aasta viimases mängus alistas Põlva Serviti SK Tapa. Mikola Naum (vasakul) tõrjus kolm karistusviset, Sander Sarapuu viskas kuus väravat.
Meistriliiga 2019. aasta viimases mängus alistas Põlva Serviti SK Tapa. Mikola Naum (vasakul) tõrjus kolm karistusviset, Sander Sarapuu viskas kuus väravat. Foto: Helin Potter/arhiiv

Põhiturniir käsipalli meistriliigas jõudis ekvaatorini ja jätkub juba jaanuari teises pooles. 2019. aasta viimases mängus alistas tabeliliider Põlva Serviti neljapäeval võõrsil SK Tapa tulemusega 30:28 (15:11).

Servitil puudus Lääne-Virumaal mitu põhimeest, sealhulgas kõik kolm joonemängijat, mis tõttu seda rolli täitis tavapäraselt mängujuhina tegutsev Tõnis Kase. Tapa oli tänavu kodusaalis vaid korra kaotusekibedust tundnud. Neljapäeva õhtul algas kohtumine aga katastroofiliselt, kuigi Mikola Naum tõrjus kohe avaminutil Mathias Rebase karistusviske.

Esimese 11 minutiga said tapalased palli vastaste võrku vaid korra ning Serviti põgenes esmalt 4:0 ja siis juba 8:1 eduseisu. Hästi tabasid nii Anatoli Tšezlov, Tõnis Kase kui Henri Sillaste. Tapa siiski ärkas ja hoidis tiitlikaitsjat seitse minutit väravata, 16. minutil tegi Endrik Jaanis 4:0 vahespurdi lõpetuseks seisuks 8:5.

Mõlemad meeskonnad patustasid nii tehnilise praagi kui möödavisetega. Erilisi raskusi valmistasid karistusvisked, kahe tiimi peale realiseeriti neid avapoolajal viiest vaid üks. Kaks Alfred Timmo väravat viisid Serviti 21. minutil 11:6 juhtima, kuid vennad Agenid tegid 11:8.

Naum peatas mitu korda järjest Sillaste viske, aga kui ei saanud ühelt äärelt, siis prooviti teiselt ning Sander Sarapuu kahe ja Henri Hiiendi ühe tabamuse järel tuli 14:8. Tapa kasutas ära arvulise ülekaalu, vähendas vahe jälle kolmele, ent Timmo värav saatis meeskonnad riietusruumi seisul 15:11.

Teist pooltundi alustas Tapa vähemalt ajutiselt paremini ja Rait Ageni vähendas vahet. Siis tõrjus Naum Timmo karistusviske, kuid viimane saatis tagasi põrganud palli võrku ning Tapa kogenud väravavaht teenis kaheminutilise karistuse. Serviti kasutas tekkinud võimaluse eest saada hästi ära ja viskas kuue minutiga kuus vastuseta väravat.

Hiiendi käe läbi oli 38. minutil seis 22:13, aga see jäi ka Serviti suurimaks eduseisuks. Kaheksa minutit hiljem tuli pärast Vahur Oolupi kaht tabamust 23:16 ning siis visati mõnda aega väravaid kordamööda. Eduseisul 28:22 kadus põlvalaste rünnakust teravus ja Tapa hakkas lähemale hiilima.

Jaanis tegi 55. minutil 28:25 ja kolm minutit enne lõppu oli vahe jätkuvalt sama. Naum tõrjus kolmanda karistusviske, ent Rail Ageni värav kiirrünnakust jäi kohtumise viimaseks ning Serviti võitis 30:28. Timmo tabas seitse, Sarapuu kuus ja Hiiend viis korda võitjate kasuks, kaotajatel viskas Oolup kaheksa ja Rait Ageni viis väravat.

Tabeliseis:

Foto: Eesti käsipalliliit

Parimad väravakütid: Kaspar Lees (Tallinn) – 64, Vladislav Naumenko (Kehra) – 47, Aleksander Pertelson (Viljandi) – 46, Mathias Rebane (Serviti) – 44, Volodimir Maslak (Viljandi) ja Henri Sillaste (Serviti) – 39, Janar Mägi (Kehra) ja Rauno Aus (Tallinn) – 37 väravat.

Meistriliiga 11. voor:

  • 22.01.  19:00  Aruküla/Audentes – Põlva Serviti
  • 22.01.  19:00  Viljandi HC – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper
  • 23.01.  19:00  SK Tapa – HC Tallinn
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles